El spune că deși se apropie Sărbătorile Pascale, situația poate exploda, dacă nu se acceptă izolarea.

„Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate”, spune Raed Arafat.

Șeful DSU subscrie părerii multor specialiști din întreaga lume, afirmând că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască, timp îndelungat, cu acest coronavirus care a făcut atâtea victime la nivel mondial, lăsând în urmă lacrimi și durere. Iar regulile de distanțare socială sunt obligatorii și absolut necesare.

„Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui”, a declarat într-o emisiune televizată, Raed Arafat.

Acesta a scris pe pagina sa de socializare că bucureștenii – cu toate că fuseseră impuse deja măsuri restrictive la nivel național, au ieșit în aer liber și au tratat cu superficialitate pericolul reprezentat de noul coronavirus.

„Mai multe persoane au sunat să spună că sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la grătare fiind vremea frumoasă. În aceasta perioada rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust că să-l evitați. Acesta se evita numai prin măsurile de izolare și distanțare sociala.

Evitați expunerea persoanelor vârstnice din familiile d-voastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în aceasta perioadă!”, a fost mesajul transmis de Raed Arafat, scrie cancan.ro.