Șeful DSU, Raed Arafat, a avut un mesaj dur pentru șoferii prezenți la incendiul din Pasajul Unirii. Acesta a declarat că nu este normal ca un om să filmeze și să nu facă nimic. El a precizat că și de la fum pot apărea complicații.
Incendiul de zilele trecute, din Pasajul Unirii, l-a făcut pe șeful DSU, Raed Arafat, să critice atitudinea șoferilor. Acesta a declarat că oamenii se uitau și nu ajutau alte persoane. El a mai precizat că în loc să filmezi, mai bine faci ceva util.
„În mod normal aici trebuie să fie fiecare mașină dotată cu stingător și să aibă fiecare mașină stingător. Când vezi că mașina ia foc rapid și nu poate fi controlată, atunci pleci de acolo, te evacuezi. Nu treci lângă ea, nu stai să o filmezi, nu stai și caști gura să vezi ce se întâmplă, tu fiind expus pericolului.În primul rând se vedea că se acumulează fum. Oamenii trebuiau să plece din zonă, fumul este foarte toxic. La incendii nu se moare neapărat de la foc, se moare de la fum, oamenii se intoxică”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi FM.
Raed Arafat a mai declarat că șoferii trebuiau să se ajute între ei și să evacuze zona de urgență. „Cred că comportamentul nostru trebuie să fie: 1. Ajutăm pe oamenii care erau în mașină, trebuie să plece din mașină. Au plecat rapid de acolo. 2. Să fie evacuat tunelul până ajung pompierii, care durează câteva minute în astfel de situații, exact cum s-a întâmplat aici”, a mai afirmat acesta.
Incendiu în Pasajul Unirii
Ieri, o mașină cu pasageri a luat foc, iar traficul în pasaj a fost complet blocat. În autoturismul în care s-a produs incendiul erau doi adulți și un copil. Autoritățile au declarat că aceștia sunt în siguranță și că nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cu toate că Pasajul Unirii a fost deschis recent, problemele nu au încetat să apară.
„Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.
Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.
Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?”, spunea Băluță în urmă cu o lună.