Deși apără culorile lui Lazio de mai bine de 11 ani, Ștefan Radu a fost înștiințat că echipa nu se va mai baza pe serviciile sale. La finele sezonului, directorul sportiv Igli Tare i-a spus-o direct lui Radu, de față cu toată echipa, că va fi înlăturat, și că până pe 10 iulie va trebui să-și găsească o altă echipă, anunță Cittacelste.

Culmea, în semn de recunoștință pentru ceea cea făcut pentru Lazio în aproape cei 12 ani, președintele clubului, Cludio Lotito, i-a transmis lui Radu că poate părăsi echipa liber de contract.

De unde a pornit totul? Fundașul român este acuzat că s-ar fi dat lovit, spun oficialilor clubului, care susțin că așa au fost informați de către staff-ul medical. Astfel, Radu ar fi acuzat intenționat dureri la gleznă pentru a lipsi din derby-ul cu AS Roma. Apoi, Igli Tare l-a învinuit că nu se implică total la antrenamente și că are deseori prestații slabe.

Momentan, presa din Italia a anunțat că Radu a purtat deja discuții cu Napoli și Parma.

Cu toate acestea, fanii laziali au luat atitudine în acest conflict și sunt de partea lui Ștefan Radu. „Nu vă atingeți de Ștefan Radu!” / „Radu, nu-i asculta, nu pleca! Ești un simbol pentru noi, iar de simboluri nu se atinge nimeni, sunt protejate și adorate” / „Noi, tifosii, vom regla lucrurile chiar dacă vom sta zi și noapte la Formello. Nu acceptăm! Radu este lazial până în măduva oaselor, e ca un frate pentru noi” – au fost câteva dintre mesajele postate de suporteri pe rețelele de socializare.