Peste trei zile, pe 14 iulie 2019, se împlinesc zece ani de când a fost realizată această fotografie. Instantaneul a fost surprins la ziua lui Mircea Geoană care își serba ziua de naștere, la 51 de ani, cu o petrecere privată organizată la Teatrul Bulandra din Capitală. Ambii erau, acum un deceniu, pe cai mari.

Pe atunci, Mircea Geoană era președintele PSD și președinte al Senatului, iar Mazăre era la al treilea mandat de primar al Constanței. Între timp Geoană a fost dat afară din PSD și și-a creeat propriul partid, iar Mazăre a demisionat de la primăria Constanței, a fost condamnat la nouă ani de închisoare și a fugit, în decembrie 2017, în Madagascar, țară din care a fost extrădat acum o lună, după un autoexil de un an și șapte luni.

În prezent își ispășește pedeapsa în penitenciarul de maximă siguranță Rahova, din București. Loc în care și-a sărbătorit acum o săptămână, pe 5 iulie, împlinirea vârstei de 51 de ani și în care, ieri, s-a căsătorit cu iubita sa Roxana Mihalache, alături de care se află în această poză. Sic transit gloria mundi.