Refugiat în Madagascar unde a reuşit până acum să scape de braţul legii din România care l-a condamnat la şase ani şi şase luni închisoare pentru abuz în serviciu, Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a declarat pentru Euronews, într-un interviu acordat prin Whatsapp, că “am cerut azil în Madagascar, deoarece nu am şansa unui proces echitabil în România".

El le-a mai mărturisit jurnaliştilor că a decis să se mute în Madagascar anul trecut mai ales din perspectiva faptului că nu există un acord de extrădare cu România, adăugând că un alt motiv pentru care a ales această ţară din perspectiva azilantului tine de faptul că s-a îndrăgostit încă din 2011, anul în care a vizitat meleagurile africane. "M-am simţit minunat încă de la prima vizită în 2011", a spus Radu Mazăre pentru Euronews care notează că fostul edil nu are încredere în sistemul judiciar. „În România, justiţia e controlată de SRI", a explicat Mazăre.

„Statul meu în acest moment este cel de persoană care cere azil în această ţară africană, deoarece nu am şansa unui proces echitabil în România", a spus Mazăre, pentru Euronews, prin Whatsapp.

Radu Mazăre a trimis şi o fotografie din Madagascar în care apare înonjurat de un grup de băştinaşi.