Radu Mazăre a acuzat „sistemul opesiv” impus în ultimii 10 de către Traian Băsescu, cerându-le membrilor de partid să îl voteze pe Victor Ponta. „Dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii. Pentru că nu mai vreau să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. E anadmisibil  să mă ia procurorul şi să mă întrebe pe mine, cum a vândut Consiliul Local un teren acum 10 ani? Să-mi deschidă dosar penal. Nu poţi să te lupţi la nesfârşit cu un sistem care luptă împotriva ta pe banii statului”, s-a enervat primarul Constanţei. El a pomenit de Nicuşor Constantinescu, care numai din dorinţa “de a face bine” a ajuns să fie arestat. “Dacă nu iese Ponta. vom trăi în aceeaşi ţară. Şi vom trăi în acelaşi mod de a pune problema şi cu aceeaşi teamă în suflet”.

“Îl anchetează şi pe arhiepiscopul Teodosie !! Pe Dumnezeu trebuie să-l mai ancheteze”

Făcând referire la “sistemul procurăresc”, Radu Mazăre a sugerat că, pe lângă aleşii PSD, până şi slujitorii Bisericii pot ajunge pe mâna DNA. “Când vezi că ai ajuns într-o funcţie şi lumea te salută, îţi creşte pipota de bucurie. Dar dacă trăieşti  într-un sistem de ăsta procurorăresc orice lucru faci, poate să fie interpretat, şi orice funcţionar tremură carnea pe el de frică. Vedeţi, astăzi îl anchetează şi pe Înalt Prea Sfântul, Teodosie. Pe Dumnezeu trebuie să-l mai ancheteze”.  După ce Victor Ponta va deveni preşedinte, Radu Mazăre speră în “normalizarea societăţii româneşti”. “Restul, că o să facem Cazinoul, că o să plece la Dragnea, nu ştiu. Dacă o mai fi liber Dragnea”

Procurorii DNA înjuraţi de Radu Mazăre

Primarul Constanţei a tunat împotriva “sistemului opresiv al lui Traian Băsescu” care ar fi “ mult mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu, servicii multe, sunt de 10 ori mai mulţi angajaţi, şi în ţara românească la trei oameni care muncesc sunt patru pensionari şi încă patru ne urmăresc”. El şi-a avertizat colegii de partid că “în ţara asta nu mai are nimeni de unde să ştie dacă va mai fi liber, mâine. Pot să te ia cu mascaţii, cum m-au luat pe mine acum cinci luni de zile, pe motiv de urgenţă şi după aia în dosarul meu, să nu facă procurorii, nicio hârtie” A primit aplauze şi urale când, de la microfon, i-a înjurat birjăreşte pe procurorii anticorupţie. “De asta trebuie să-l votăm pe Ponta. Ca noi, care om mai sta, care om mai trăi pe aici, liberi, neliberi, copiii noştri, să trăim într-o ţară normală”

“Ponta a făcut 80% din ce a promis. Munceşe mult băiatul, de-i sar ochii din cap”

Radu Mazăre a negat cu tărie că s-ar fi certat cu Victor Ponta. “Nu mai citiţi securiştii din presă care bagă fel de fel de zvonuri, că eu m-am certat cu Ponta. Sigur, eu sunt un tip care spune lucrurilor pe nume. Că el a făcut 80% din ce a  avut de făcut. Şi a îndeplinit. Şi nu e uşor. Munceşte mult băiatul, să ştiţi , de-i sar ochii din cap, de dimineaţă până noaptea. Este o alegere grea pe care a făcut-o el, nu-i uşor ce are de făcut. Şi mai ales ce va avea de făcut în continuare”. Tocmai de aceea, Mazăre apreciază că premierul, deşi mai face greşeli, “şi-a făcut treaba şi  nu în condiţii uşoare şi pe cap , cu toate ambasade şi parambasade, că ştiţi  bine la ce mă refer. Trebuie să îl susţinem şi cred că dacă va ieşi preşedinte României, situaţia din ţară, va începe să fie normală”

“Klaus Iohannis l-a manglit pe Crin Antonescu”

Preşedintele PSD Constanţa se teme că liberalul Klaus Iohannis, dacă ar ajunge preşedinte, ar continua sistemul impus de Traian Băsescu. “L-aţi văzut pe neamţul ăsta? Nici nu s-a   aşezat bine în funcţia de preşedinte şi a făcut plângere penală. Păi dacă cumva ajunge preşedinte, numai de astea o să facă. El nici nu a ajuns acolo. Al dracu, tace, ce deştept e când tace, tace şi face plângeri. Vai, ce coloană vertebrală are! L-a adus Antonescu pe lângă el, şi după aia l-a plimbat, şi după aia l-a manglit pe Antonescu. L-a dat afară pe Antonescu şi a rămas neamţul care are coloană vertebrală”