Recursul va fi înaintat săptămână viitoare, timp în care avocaţii lui Radu Mazăre aşteaptă motivarea judecătorului Inaltei Curţi. “Cum e viaţa asta, unii vor să plece, alţii vor să vină. Că Nicu ( Nicuşor Constantinescu) vrea să vină în ţară, eu vreau să plec. Asta e, facem recurs”, a declarat astăzi Radu Mazăre în faţa IPJ Constanţa, unde se prezintă săptămânal pentru a da cu subsemnatul în dosarul „Henri Coandă” în care este cercetat, alături de omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern.

Cercetat "ilegal" şi pentru fals în declaraţii

Radu Mazăre vrea să dea  în judecată şi statul român, însă aşteaptă ca Ministerul Justiţiei din România să răspundă, în termenul impus de două luni, "protestului" Ministerului Justiţiei din Lichtenstein. „Greşeala” procurorilor români ar fi că „au  solicitat statului Lichtenstein dreptul de a folosi documentele din dosarul  lui Elan Schwartzenberg, care priveşte Realitatea TV, şi transferul unor sume de bani dintr-o companie care era în Lichtenstein, dreptul de a le folosi împotriva mea, a lui Alexandru Mazăre, a lui Elan Schwartzenberg şi împotriva unei avocate”. Autorităţile din  Lichtenstein ar fi permis însă folosirea documentelor respective doar pentru Radu Mazăre şi Elan Schwartenberg. Mai mult, în urma folosirii documentelor puse la dispoziţie de autorităţile din Lichtenstein, pe lângă infracţiunea de luare de mită, Radu Mazăre este acum cercetat şi pentru fals în declaraţii.

„După ce iese Ponta, sper într-o normalizare”

Pe lângă alte două dosare, recente, în care este cercetat de procurorii DNA Constanţa pentru luare de mită, respectiv abuz în serviciu, Radu Mazăre a fost notificat şi de ANI in privinţa unui contract de publicitate încheiat în 2008 de primăria Constanţa cu Soti Neptun, pentru conflict de interese. Plus că procurorii DNA verifică toate retrocedările  aprobate de primărie. „Normal că sper într-o normalizare. Sper ca procurorii să nu mai facă adrese către notarii din Constanţa şi să le ceară toate terenurile vândute în ultimii opt ani de zile de către primărie. Sper ca după ce iese Ponta şi mie, tu procuror, îmi faci dosar şi mă acuzi de subevaluarea terenului şi eu îţi propun să-i chemi şi să îi audiezi ca martori pe evaluatori, tu să nu-l mai refuzi. Sper să nu se mai întâmple aşa ceva”.

Mazăre ameninţă, din nou, că renunţă la primărie

Pentru că toate dosarele DNA cu care este  „hărţuit” sunt întocmite cu „rea credinţă şi rea voinţă”, Radu Mazăre crede că „dacă în ţară, lucrurile continuă la fel” şi după alegerile prezidenţiale,” renunţ la primărie, renunţa la funcţia publică”. Se simte, „urmăritul de serviciu”, fiindu-i frică să semneze sau să dea dispoziţii subalternilor. „Prima intrebare pusă unui angajat este, ţi-a dat dispoziţe Mazăre? Mă anchetează pe 2002, 2004, 2008, dar mai lăsaţi-mă, bă, dracului în pace, că m-aţi omorât !”. Întrebat de EVZ dacă în activitatea sa de primar a făcut şi ilegalităţi, Radu Mazăre a replicat. „Cu documentele ? Nu. Da` ce, eu sunt fraier? Eu îs gutuie?. Eu sper ca după alegeri să nu mai fie ce se întâmplă acuma, sper să nu mai ia de la notari, sau de la evaluatori, toate documentele, ca să le ia la lins. Pentru că asta, e clar că e o vânătoare”.

„Tremură carnea pe Nicuşor, să vină acasă”

Radu  Mazăre susţine că prietenul său, Nicuşor Constantinescu, aflat la tratament în SUA, şi căruia Ministerul Justiţiei îi cere extrădarea, ar dori să se întoarcă în ţară. „Am vorbit acum vreo trei zile cu Nicu. Tremură carnea pe el să vină în ţară. E disperat, a zis că nu mai poate să mai stea acolo. Şi m-a întrebat ce să facă. El vrea să vină, să vină aşa cum e, înainte de 31 decembrie. Ce pot să-l sfătuiesc, e o chestiune mult prea personală. Dacă vine aici şi îl bagă la beci, Doamne fereşte, îl afectează medical .El e disperat să vină în ţară”