Radu Mazăre, primul cetăţean al oraşului Constanţa de la Marea Neagră, are un salariu oficial de doar 445 de lire sterline pe lună, însă ar fi băgat în buzunare milioane prin acţiuni de corupţie.

Mazăre este cunoscut pentru stilul extravagant de viaţă şi pentru petrecerile elaborate, are o colecţie de maşini vechi şi o proprietate în Madagascar.

El este recunoscut pentruf aptul că îi place să se costumeze în diferite personaje în timpul spectacolelor pe care le organizează şi a îmbrăcat costumul nazist în 2009. Cu altă ocazie, el s-a costumat în faraon egiptean, a fost machiat ca atare şi a purtat o coroană specifică pe cap, scrie Daily Mail.

Arestarea sa este ultima dintr-o întreagă serie de controverse care îl înconjoară pe acest personaj colorat, care este primul bărbat ce a apărut pe coperta revistei Playboy România.

Procurorii îl acuză pe Mazăre că a primit două milioane de euro de la reprezentanţii a două companii private, pentru a le permtie să construiască două mall-uri.

Mazăre ar fi primit, totodată, şapte milioane de euro pentru ca o companie de salubrizare să primească un contract de 335 de milioane de euro, care ar fi trebuit să valoreze doar 26 de milioane de euro.

Primarul suspendat al Constanţei riscă pedeapsa cu închisoarea dacă este găsit vinovat. Cu toate acestea, Mazăre a declarat că va lupta până la capăt cu ceea ce el consideră a fi persecuţia procurorilor.

În finalul articolului, publicaţia Daily Mail aminteşte că Mazăre a fost ales cu 62% din voturi la ultimele alegeri locale şi este unul dintre cei mai populari primari ai ţării.