Evenimentul Zilei > Politica > Radu Magdin, despre desemnarea premierului: Se va ajunge la CCR
Radu Magdin, despre desemnarea premierului: Se va ajunge la CCR

Radu Magdin, despre desemnarea premierului: Se va ajunge la CCR

Analistul Radu Magdin este de părere că preşedintele Klaus Iohannis "va rămâne fidel criteriilor sale de integritate" în desemnarea viitorului premier, în timp ce PSD nu va ceda la dreptul său de a-l propune pentru această funcţie pe Liviu Dragnea, astfel că situaţia ar putea fi tranşată doar de către Curtea Constituţională.

"Preşedintele Iohannis rămâne fidel criteriilor sale de integritate. Părerea mea este că până la finalul anului vom ajunge la CCR din mai multe motive. PSD nu va ceda, cel puţin nu îşi poate permite să cedeze fără o tranşare la cel mai înalt nivel din punct de vedere judiciar, având în vedere cât de mare este majoritatea PSD+ALDE, plus, eventual, şi UDMR. Preşedintele cred că aşteaptă să vadă o tranşare judiciară, nu cred că se aşteaptă ca PSD, cu un asemenea rezultat, să cedeze pur şi simplu şi să vină cu un nou candidat", a declarat Magdin, potrivit Agerpres. 

Mâine, la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultări în vederea desemnării unui premier după alegerile parlamentare. Consultările vor începe la ora 10.00.