Evenimentul Zilei > Politica > Răcoală în PSD!
Răcoală în PSD!

Răcoală în PSD!

O răscoală are loc în PSD înaintea şedinţei CExN în care urmează să fie stabilită componenţa noului Guvern.

Tinerii din PSD vor un Guvern format exclusiv din tineri, potrivit stiripesurse.ro. 18 membrii PSD semnează o scrisoare către conducerea partidului în care propun o listă de miniştri tineri care să formeze noul Guvern.

Potrivit analiştilor, în PSD se promit schimbări notabile în perioada următoare. Se anunţă consultări cu membri PSD din teritoriu pe subiectul reformării clare a partidului sub conducerea lui Victor Ponta.

Primul proiect care deja naşte discuţii în partid se referă la separarea funcţiei publice de cea politică. Cu alte cuvinte, cei care deţin funcţii de conducere în PSD să nu mai fie aceiaşi cu preşedinţii de CJ sau primarii din municipiile mari din judeţele României.

Separarea funcţiilor pentru deconectarea centrilor de putere din teritoriu, aşa numiţii „baroni locali” este o idee „nouă” pentru PSD. Rezultatul alegerilor din 16 noiembrie a adus o perioadă de introspecţie în partid. Tot potrivit analiştilor politici se profilează schimbări importante în PSD-ul „de mâine”, linia fiind cea de „remontare” a PSD în vederea extinderii către noi segmente de electorat în 2016.