Persoanele juridice şi instituțiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanțare publicat pe site-ul instituției noastre în care sunt prevăzute atât condițiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Lista persoanelor juridice şi a instituțiilor publice, validate să participe în programul „Rabla 2014”, va fi publicată pe site-ul instituției (www.afm.ro).

Prin Programul "Rabla", Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. În cele patru etape anterioare de evaluare și validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul "Rabla 2014" au fost analizate în total 998 dosare dintre care 388 de dosare au fost acceptate pentru 1575 autovehicule şi 610 dosare au fost respinse.

În cadrul acestei ediții a programului Rabla, pe lângă prima de casare, se poate oferit, pe lângă prima de casare, un eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

• achiziționarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
• achiziționarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100g/km;
• achiziționarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid

La achiziționarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.