Evenimentul Zilei > Actualitate > Putred de bogat, tatăl își cântărește banii. Fiul cere ajutor social 
Putred de bogat, tatăl își cântărește banii. Fiul cere ajutor social 

Putred de bogat, tatăl își cântărește banii. Fiul cere ajutor social 

O situație incredibilă a fost semnalată de polițiști, miercuri. Pe lista solicitanților ”venitului de cetățenie” – un ajutor social – s-au înghesuit mafioții. Unii, putrezi de bogați. Asta nu i-a oprit să facă apel la mila statului.

Un număr de 101 de membri ai ”Ndrangheta”, temuta mafie din Calabria, au solicitat de la autorităţile italiene şi, mai mult decât atât, au obţinut ”venitul de cetăţenie”, un ajutor social destinat celor mai săraci dintre italieni, a anunțat, miercuri, poliția. Oamenii legii au transmis că mafioții vor fi obligați să restituie toți banii.

Printre cei peste 100 de mafioţi figurează personaje cheie în structură, foarte bogate, apropiate de şeful ”Ndrangheta” sau care au un ”rol ierarhic” în organizaţia criminală, arată poliţia din Calabria într-un comunicat. Poliţia îl nominalizează printre beneficiarii acestor ajutoare sociale pe Alessandro Pannunzi, fiului aşa-numitului ”Pablo Escobar italian”, Roberto Pannunzi.

Pannunzi senior ”este unanim considerat de anchetatorii italieni şi americani drept unul din cei mai importanţi ”brokeri” mondiali de cocaină şi care se lăuda că nu îşi numără banii, ci îi cântăreşte”, adaugă poliţia în același document. Mai mult decât atât, fiul acestuia, Alessandro Pannunzi, este soţul ”fiicei unuia din principalii producători columbieni de cocaină”, mai precizează comunicatul polițiștilor calabrezi.

Cu alte cuvinte e greu de crezut că Pannunzi junior ar fi ajuns, în timpul pandemiei, în situația să nu aibă după ce bea apă, la mila statului. Ancheta a vizat peste 500 de persoane, însă în final doar 100 dintre ele vor fi obligate să restituie sumele primite necuvenit. În total, acestea au de returnat 516.000 de euro.

Ajutorul acordat prin ”venitul de cetăţenie” este de 780 de euro pentru o persoană singură, fiind posibilă solicitarea ajutorului pentru toți membrii unei familii. ”Venitul de cetăţenie” (RDC) e un instrument de ajutorare a celor 5 milioane de italieni care trăiesc sub pragul de sărăciei. Scopul acestuia e să favorizeze reinserţia lor şi să relanseze economia prin creşterea cererii.

Sursa: GazetaRomaneasca.ro