Putin vine la Bucureşti

Putin vine la Bucureşti

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa, cel mai probabil, la summitul NATO din aprilie de la Bucureşti, indiferent dacă pe agenda reuniunii vor fi incluse chestiuni sensibile pentru Kremlin, precum eventuala includere a Georgiei şi Ucrainei, două foste republici sovietice, în Planul de acţiuni privind aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, relatează în ediţia de azi publicaţia moscovită "Gazeta".

Anunţul a fost făcut de prim-vicepremierul rus Serghei Ivanov, într-o declaraţie de presă, pe marginea celei de-a 44-a ediţii a Conferinţei anuale pe probleme de securitate desfăşurate la Munchen, în acest weekend.

Ivanov, fost ministru al apărării, a ţinut să calmeze Occidentul, negând posibilitatea recunoaşterii independenţei Abhaziei şi Osetiei de Sud, regiuni separatiste din cadrul Georgiei, situate la frontiera cu Federaţia Rusă, de către Rusia imediat după proclamarea unilaterală a independenţei Kosovo, dar a avertizat în legătură cu posibilul "efect de domino" ce va fi declanşat de recunoaşterea de către statele occidentale a independenţei Kosovo.

Referindu-se la aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO, Ivanov şi-a exprimat întrucâtva surprinderea că Rusia ar putea obstrucţiona aderarea celor două ţări în blocul nord-atlantic. "Ambele sunt state independente şi au tot dreptul să ia astfel de decizii", a afirmat Ivanov.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a anunţat ca fiind destul de probabilă participarea preşedintelui rus Vladimir Putin la summitul NATO din aprilie de la Bucureşti, ocazie percepută de autorităţile române ca o potenţială şansă pentru relansarea relaţiilor dintre România şi Rusia.

Citiţi şi "Ivanov mângâie unde a lovit Putin"!