Putin vine cu subiecte grele

Putin vine cu subiecte grele

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a luat decizia de a veni la Summitul NATO de la Bucureşti pentru a sublinia poziţia Moscovei în probleme internaţionale de maximă importanţă.

După anunţul oficial de marţi, prin care Putin şi-a confirmat prezenţa la Consiliul Rusia-NATO ce se va desfăşura pe lângă lucrările Summitului Alianţei din aprilie, analiştii occidentali opinează că Putin a decis să vină la Bucureşti pentru a reitera poziţia Rusiei în ceea ce priveşte dosarul „Kosovo“ şi amplasarea scutului american antirachetă în ţările Europei. Nikolai Petrov, analist politic în cadrul Centrului Carnegie din Moscova, a declarat pentru „Financial Times“ că un alt motiv care îl aduce pe Putin la Bucureşti este ocazia perfectă de a-l prezenta Cancelariilor occidentale pe Dimitri Medvedev, cel mai probabil succesor al său.

Un purtător de cuvânt al Alianţei a declarat miercuri că nu se ştie dacă Putin va participa şi la alte întâlniri în afara Consiliului Rusia-NATO. Preşedintele rus a mai fost invitat să participe la o conferinţă a Consiliului Parteneriatului Euroatlantic.

Ne puteți urmări și pe Google News