Evenimentul Zilei > International > PUTIN NU mai lasă NICIO ȘANSĂ SUA în cursa NUCLEARĂ. Un COMANDANT american avertizează: ARMELE RUSIEI fac de RUȘINE PENTAGONUL
PUTIN NU mai lasă NICIO ȘANSĂ SUA în cursa NUCLEARĂ. Un COMANDANT american avertizează: ARMELE RUSIEI fac de RUȘINE PENTAGONUL

PUTIN NU mai lasă NICIO ȘANSĂ SUA în cursa NUCLEARĂ. Un COMANDANT american avertizează: ARMELE RUSIEI fac de RUȘINE PENTAGONUL

Ultimele declarații ale înaltului comandant John Hayten au reverberat ca o adevărată undă de șoc. Oficialul din Ministerul Apărării din SUA spune că Washingtonul are cum să contracareze noile arme ale Moscovei. Luna trecută, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o dezvoltarea a armamentului nuclear fără precedent, armata sa posedând acum un set de tehnologii care fac rachetele balistice „invincibile”. Acesta este doar un exemplu din noul arsenal cu care Putin s-a lăudat în fața parlamentului rus, iar ultimele adiții includ drone subacvatice și chiar o armă misterioasă cu laser.

Conducătorul Comandamentului Strategic al SUA, John Hyten, avertizează că SUA trebuie să adauge noi arme nucleare arsenalului propriu dacă vrea să poată rezista noilor adiții cu care China și Rusia se mândresc în acest moment, potrivit Daily Mail.

„Nu avem niciun fel de apărare care ar putea împiedica folosirea unei astfel de arme împotriva noastră”, a spus comandantul din forțele aeriene americane în fața Comitetului senatorial specializat pe problema armamentului, referindu-se la noile arme chinezești și rusești.

„Atât Rusia, cât și China dezvoltă agresiv capabilități hipersonice. I-am privit cum testatu aceste capabilități. Sunt complet de acord că ne trebuie arme nucleare cu randament scăzut (tactice – n.r.)”, a susținut comandantul.

Rachetele „invincibile” și mini-submarinele cu propulsie nucleară sunt ultimele adăugiri ale armatei din Rusia. Vladimir Putin, a prezentat, la 1 martie, cu mândrie noile arme ale complexului militaro-industrial rusesc, cu ajutorul imaginilor, avertizând Occidentul că trebuie de acum să „asculte” Rusia, potrivit agerpres.ro.

„Nu am făcut niciodată secret din planurile noastre. Este chiar surprinzător că, în pofida tuturor problemelor, Rusia a rămas prima putere nucleară. Nimeni nu voia să ne vorbească, nimeni nu voia să ne asculte. Ascultaţi-ne acum!”, a lansat preşedintele rus în cadrul discursului său anual în faţa parlamentului.

După o primă parte consacrată provocărilor economice şi sociale de rezolvat, Vladimir Putin a dedicat aproape jumătate din cele două ore ale discursului în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi evocării noilor capacităţi militare ale Rusiei.

Celor care au încercat în cursul ultimilor 15 ani să profite de Rusia, care au introdus sancţiuni internaţionale ilegale pentru a împiedica dezvoltarea ţării noastre, inclusiv în domeniul militar, le voi spune: ceea ce aţi întreprins pentru a afecta, a împiedica şi a obstrucţiona Rusia nu a reuşit”, a spus el în continuare.

Toate lucrările de întărire a capacităţii defensive a Rusiei au fost efectuate şi sunt efectuate”, a adăugat Vladimir Putin, asigurând totuşi că Rusia „nu ameninţă pe nimeni”, nu are „niciun plan pentru a utiliza acest potenţial în mod ofensiv”.

Discursul său, transmis în direct de televiziune, a fost întretăiat de înregistrări video difuzate pe două ecrane uriaşe care dezvăluiau aceste noi arme, amestecând luări de imagini în 3D cu imagini reale, fără a face economie de explozii.

Parlamentarii ca şi telespectatorii au putut deci să descopere o nouă rachetă balistică rusească, un nou sistem de apărare antirachetă, o dronă submarină cu propulsie nucleară şi chiar o armă laser „despre care este prea devreme pentru a-i evoca detaliile”.

O rachetă de croazieră, dificil de detectat, cu o încărcătură explozivă nucleară şi cu o rază de acţiune practic nelimitată, care poate ocoli liniile de interceptare, este invincibilă în faţa tuturor sistemelor existente şi viitoare de apărare antiaeriană, a precizat, în încheiere preşedintele rus.