Evenimentul Zilei > International > PUTIN şochează cu o nouă DECLARAŢIE: „Nu plănuiesc să plec nicăieri deocamdată”
PUTIN şochează cu o nouă DECLARAŢIE: „Nu plănuiesc să plec nicăieri deocamdată”

PUTIN şochează cu o nouă DECLARAŢIE: „Nu plănuiesc să plec nicăieri deocamdată”

Vladimir Putin a mai mult în glumă miercuri că nu plănuiește să plece nicăieri, după ce i s-a cerut să comenteze ce se va întâmpla în 2024, când actualul mandat la Kremlin i se va încheia, relatează Reuters.

„Care este graba, nu plănuiesc să plec nicăieri deocamdată”, a spus Putin, care a dominat politica din Rusia pentru 18 ani, la forumul anual de investiții.

Vladimir Putin a spus, în luna mai, că va respecta Constituția Rusiei care interzice efectuarea consecutivă a mai mult de două mandate prezidențiale, ceea ce înseamnă că nu va mai candida în 2024, când expiră mandatul său actual.

Putin s-a mai retras o dată din funcția de președinte în 2008, după ce își dusese până la capăt două mandate consecutive, iar timp de patru ani a ocupat funcția de premier. Însă în 2012, Constituția nu l-a mai oprit și a candidat din nou pentru funcția de președinte câștigând alegerile.

„Mereu am respectat cu strictețe constituția Federației Ruse”, a spus Putin, când a fost întrebat dacă și când va părăsi funcția.

„În constituție este clar că nimeni nu poate servi mai mult de două mandate consecutive … intenționez să respect această regulă”, a spus Putin, potrivit hotnews.ro.