Evenimentul Zilei > EVZ Special > Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă
Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă

Putin se răzbună! Televiziunea Russia 1 îi scoate ochii lui Navalnîi cu peria de toaletă

Președintele rus nu uită și nu iartă. După ce l-a aruncat în închisoare pe opozantul Navalnâi, acum a asmuțit și televiziunea de stat asupra lui. E incredibil la ce au ajuns să se preteze repoterii Russia 1.

Putin se răzbună, la ore de maximă audiență. Televiziunea de stat rusă a filmat vila în care Alexei Navalnîi a locuit în Germania. E vorba de locul  în care a oetrecut două luni pentru a se rexupera după tentative de  otrăvirea de  anul trecut.

Reportajul, care durează 7 minute, a fost difuzat în timpul uneia dintre cele mai vizionate emisiuni de duminică din Rusia.

Putin se răzbună!

Programul „Vesti Nedeli” al postului de televiziune Rossia 1  l-a acuzat pe Navalnîi că se bucurî de luxul pe care i-l reproșează lui Putin, A marcat , totodată, un record  de slugărnicie față de președintele rus.


Viața de pe Pământ a început pe Marte. Teorie șocantă a savanților


Alternând filmările cu drona cu un tur al  camerelor vilei din Freiburg în care a locuit Navalnîi, corespondenta Russi 1 face o baie în piscina vilei. Apoi face  o inspecție atentă a băii.

„Perie de toaletă există și aici”, spune corespondentul Rossia 1. Aluzia e clară, Jurnalista se referă  la obiectul similar (în valoare de 700 de dolari) despre care Navalnîi afirma că s-ar în palatul lui Putin.„Străluceste, dar nu atât de mult”, spune reporterița.

Potrivit Russia 1, Navalnîi a cheltuit aproximativ 30.000 de euro pentru cele două luni în care a locuit aici.

De altfel, în aceeași emisiune,  agențiile de informații occidentale au fost acuzate că au finanțat ancheta video a lui Navalnîi despre palatul lui Putin.

„Scopul a fost cu siguranță de a face rău personal președintelui Putin în calitate de lider al țării. În consecință, Rusiei însăși”, a spus jurnalistul Dimitri Kiselyov, un apropiat al Kremlinului.

Putin se răzbună, dar rușii  își pierd încrederea

Televiziunea de stat rusă a respins luna trecută afirmațiile potrivit cărora Putin deține proprietatea Mării Negre. E vorba de palatul despre care Navalnîi estimează că ar fi costat mai mult de 1,5 miliarde de dolari. Un apropiat  al președintelui, miliardarul Arkady Rotenberg, a declarat ulterior presei ruse că el este adevăratul proprietar al palatului.

Potrivit unui sondaj independent Levada Center publicat luni, 26% dintre ruși au urmărit investigația lui Navalny asupra presupusului palat al lui Putin, 17% dintre rușii care au văzut videoclipul spun că acesta le-a înrăutățit imaginea despre Putin, notează The Moscow Tims..

Cum acționează corupția în lumea bună? Ingeniosul sistem „ușa rotativă”