Putin s-a răzgândit. Vrea să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra

Putin s-a răzgândit. Vrea să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra

Deţinător al centurii negre la judo, preşedintele rus Vladimir Putin ar dori să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra, de luna viitoare, pentru a urmări sportul său favorit, a indicat ieri la Los Cabos, în Mexic, un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Cu ocazia unei întrevederi pe care a avut-o cu premierul britanic David Cameron, a cărui ţară găzduite în perioada 27 iulie 2 august Jocurile Olimpice de vară, Putin a spus că ar dori să vină la Londra. "Va lua o decizie mai târziu", a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Mare amator de sporturi, liderul de la Kremlin, în vârstă de 59 de ani, practică artele marţiale de mai mulţi ani. Luna trecută, presa britanică scria că Putin nu va merge la Londra cu ocazia Jocurilor Olimpice, iar mai mulţi parlamentari britanici, care au denunţat abuzurile comise în Rusia faţă de drepturile omului, au salutat această decizie.

Liderul de la Kremlin, care în martie a obţinut un al treilea mandat la preşedinţie, nu a mai fost în Marea Britanie din 2003, din timpul primului mandat de preşedinte, când a făcut o vizită de stat. Relaţiile dintre Moscova şi Londra au devenit în ultimii ani tot mai tensionate în urma mai multor scandaluri, declanşate în 2006 de otrăvirea, la Londra, a fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, dar şi de scandalurile de spionaj, culminând cu închiderea birourilor British Council din Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News