Evenimentul Zilei > International > Putin se convertește la ecologism. Rusia aprobă definitiv acordul climatic de la Paris
Putin se convertește la ecologism. Rusia aprobă definitiv acordul climatic de la Paris

Putin se convertește la ecologism. Rusia aprobă definitiv acordul climatic de la Paris

Rusia a declarat că va implementa acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice

Premierul rus Dmitri Medvedev a aprobat o rezoluție guvernamentală care confirmă acceptarea finală a Moscovei a acestui acord , aprobat în 2015

Rusia a declarat că va implementa acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice din 2015, după ce luni-ministrul Dmitri Medvedev a aprobat o rezoluție guvernamentală care confirmă acceptarea finală a Moscovei a acordului.

Aceeași rezoluție afirma că Rusia nu va ratifica acordul din punct de vedere tehnic, din cauza unei nuanțe juridice, scrie The Moscow Times.

Medvedev a spus că Moscova va adapta acordul la standardele legale existente. Nu se știe care ar fi implicațiile legale, dacă există, din non ratificarea tehnică a acestui acord.

Rusia este al patrulea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume și cel mai mare emițător care nu a ratificat acordul climatic istoric.

În rezoluția guvernului de luni, Rusia a declarat că nu trebuie să ratifice acordul, întrucât Moscova s-a angajat deja să își respecte angajamentele atunci când acordul a intrat în vigoare, în 2016.
Acest acord prevede ca, până la sfârșitul acestui secol, încălzirea globală să fie sub două grade Celsius față de nivelurile din perioada preindustrială.

Vicepremierul Alexei Gordeiev a declarat că este important pentru Rusia să facă parte din acordul de la Paris, astfel încât să poată participa la decizii privind noile măsuri de reglementare a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a salutat decizia Rusiei de ratificare a acordului climatic de la Paris, care este în opinia lui „o știre minunată”, scrie Sputnik.

 

„Avem șansa să participăm pe deplin la dezvoltarea programului modern global pentru climă”, a spus Gordeiev. „Și orice măsură de reglementare care va fi dezvoltată va trebui să țină seama cât mai mult de interesele noastre naționale”.

Medvedev a spus că Rusia are „mult de lucru” pentru a-și transforma economia într-una cu cu emisii reduse de carbon.

„Acest lucru este important și util, dar necesită o investiție importantă”, a spus Medvedev despre acordul de la Paris. „Prin urmare, această problemă este destul de strâns legată de dezvoltarea noastră economică”

Rusia și-a exprimat deja dezamăgirea pentru decizia președintelui american Donald Trump de a retrage Washingtonul din Pactul de la Paris, în timp ce a spus că acordul este încă important, în ciuda absenței Statelor Unite.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: