Evenimentul Zilei > International > Putin: „Nimeni nu ar rezista unui război nuclear Rusia-SUA”
Putin: „Nimeni nu ar rezista unui război nuclear Rusia-SUA”

Putin: „Nimeni nu ar rezista unui război nuclear Rusia-SUA”

Liderul rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unui interviu acordat lui Oliver Stone că nimeni nu ar putea să supraviețuiească unui război nuclear între Rusia și SUA.

Întrebat dacă SUA ar putea să-și păstreze dominația într-un război direct cu Federația Rusă, Putin a răspuns: ”Nu cred că cineva ar putea să supravieţuiască unui asemenea conflict”.

Putin a subliniat că NATO este un instrument al politicii externe a SUA, care pune presiune pe statele membre pentru a accepta instalarea de scuturi antirachetă şi de baze militare, făcând aluzie și la scutul de la Deveselu, chiar dacăp nu l-a numit direct.

”Odată ce o ţară se alătură NATO, este greu ca aceasta să reziste presiunii din partea Statelor Unite. Şi deodată acceptă instalarea unor sisteme de arme, a unui sistem antirachetă, a unor noi baze militare şi a unor sisteme ofensive”, a declarat Putin, potrivit B1Tv.ro.

Liderul de la Kremlin a mai declarat că este nevoit să ia contramăsuri față de înarmarea ţărilor de la graniţa Rusiei și de apropierea alianței NATO de aceasta.

”Trebuie să ne îndreptăm sistemele de rachete spre acele facilităţi care reprezintă o ameninţare. Situaţia devine din ce în ce mai tensionată”, a mai spus Vladimir Putin.

Putin a mai precizatcă speră mereu la îmbunătățirea relațiilor dintre Rusia și Statele Unite: ”Întotdeauna există speranţă. Până ce sunt pregătiţi să ne aducă la cimitir şi să ne îngroape”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.