Evenimentul Zilei > International > Putin râde. Tanchiștii americani trag unii în alții
Putin râde. Tanchiștii americani trag unii în alții

Putin râde. Tanchiștii americani trag unii în alții

Un tanc M1A2 Abrams a fost lovit de un proiectil tras de alt tanc M1A2 Abrams, în timpul unui exercițiu al US Army.

Incredibil dar adevărat, incidentul a avut loc la 20 iulie, pe terenul de manevre de la Fort Bliss, în timpul unui exercițiu al 3rd Brigade Combat Team, care tine de 1-a Divizie blindată a US Army.

Această informație a fost dezvăluită via Instagram, apoi preluată de Defence Blog și confirmată, câteva zile mai târziu, de Army Times și de Task & Purpose.

„Suntem la curent cu un incident de tir accidental asupra unui tanc în timpul exercițiilor de antrenament de la Fort Bliss”, a declarat locotenent-colonelul Lindsey Elder, fără a oferi alte amănunte.

Un militar a fost aparent serios rănit la nivelul brațelor și la nivelul torsului. „El a primit asistență medicală imediată, se restabilește și se află în stare stabilă”, a precizat Elder.

„Până când ancheta cu privire la acest incident nu va fi terminată, nu avem de făcut nici un comentariu”, a precizat Elder.

Imaginile tancului Abrams lovit au circulat repede pe rețelele sociale.

Incidentul s-a produs în timpul unor exerciții „ de calificare”, care au inclus trageri asupra țintelor în mișcare cu obuze M1002 TPMP-T de calibrul 120 milimetri, folosite la antrenament.

Nu se știe cum un tanc Abrams a tras accidental asupra unui alt tanc din același regiment. Acesta din urmă a fost atins la nivelul turelei, când se afla la o distanță de 2600 de metri (peste 1,5 mile).

Tancul M1A2 Abrams are un computer balistic de control al focului care folosește datele furnizate de diverși senzori. Soluțiile furnizate îi asigură o rată de lovire a țintei cu succes de peste 95%.

Acesta este al doilea incident care a implicat un tanc M1A2 Abrams, în câteva săptămâni.

În martie, un tanc de acest tip, aparținând Batalionului 2, Regimentul 12 Cavalerie, a luat foc la Fort Hood (Texas). O anchetă a fost deschisă. Rezultatele ei nu sunt încă cunoscute.

Tancul M1A2 Abrams este o versiune îmbunătățită a modelului M1A1 echipată cu un nou sistem de telemetru laser și de control al tirului.

Foto: Opex 360

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: