Evenimentul Zilei > International > Putin o acuză pe Hillary Clinton că a incitat la proteste. „Ea a dat tonul pentru activiştii din Rusia”
Putin o acuză pe Hillary Clinton că a incitat la proteste. „Ea a dat tonul pentru activiştii din Rusia”

Putin o acuză pe Hillary Clinton că a incitat la proteste. „Ea a dat tonul pentru activiştii din Rusia”

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat astăzi Statele Unite că s-ar afla în spatele protestelor de la Moscova, de după anunţarea rezultatelor alegerilor legislative de duminică. Şeful guvernului a indicat şi persoana care s-ar face vinovată de acest lucru: secretarul de stat american Hillary Clinton.

UPDATE 1 SUA susţin drepturile poporului rus şi speranţele lui privind un viitor mai bun, a declarat, la Bruxelles, secretarul de stat american Hillary Clinton.

„Ne-am exprimat îngrijorările, pe care le considerăm fondate, cu privire la derularea alegerilor. Şi susţinem drepturile şi aspiraţiile poporului rus de a face progrese şi de a spera un viitor mai bun”, a spus şefa diplomaţiei americane, într-o conferinţă de presă la sediul NATO.
„Clinton  a fost cea care a dat tonul pentru unii activişti din interiorul ţării, ea le-a dat semnalul. Ei au au auzit acest semnal şi, cu susţinerea departamentului de Stat au început să lucreze activ”, a afirmat Putin, potrivit BBC.
Premierul rus a mai spus că „nimeni nu doreşte haos în Rusia” şi i-a acuzat pe protestatari că acţionează „conform unui binecunoscut scenariu li doar în propriul lor interes politic şi mercenar”.

„Suntem convinşi că o parte a organizatorilor (manifestaţiilor) acţionează după un scenariu cunoscut. Dar ştim de asemenea că în ţara noastră oamenii nu doresc ca situaţia să evolueze aşa cum s-a întâmplat în Kârgâstan sau, mai demult, în Ucraina”, a continuat şeful guvernului rus.
Putin a avertizat că toţi aceia care lucrează pentru guverne străine în vederea influenţării politicii Rusiei vor trebui să dea socoteală, notează Associated Press.
Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a afirmat, după anunţarea rezultatelor scrutinului din Rusia, că alegerile nu au fost „nici libere, nici corecte”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: