Evenimentul Zilei > Actualitate > PUTIN nu mai are răbdare. Vrea să trimită în SIRIA toate armele pe care le are ca să DISTRUGĂ TERORIȘTII din Siria
PUTIN nu mai are răbdare. Vrea să trimită în SIRIA toate armele pe care le are ca să DISTRUGĂ TERORIȘTII din Siria

PUTIN nu mai are răbdare. Vrea să trimită în SIRIA toate armele pe care le are ca să DISTRUGĂ TERORIȘTII din Siria

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că poate recurge la “capabilități suplimentare” militare în caz de necesitate în Siria.

"Vedem cât de eficient piloţii şi agenţii noştri de informaţii îşi coordonează eforturile cu Forţele terestre, cu Forţele navale, folosind cele mai moderne tipuri de armament. Vreau să subliniez că acestea nu sunt nici pe departe capacităţile noastre. Avem capabilităţi suplimentare. Şi le vom folosi dacă va fi nevoie", a declarat Vladimir Putin, informează Mediafax, citând Reuters.

Rusia a lansat, începând din septembrie, raiduri aeriene în Siria, pentru a ajuta Administraţia Bashar al-Assad. Ulterior, armata rusă a trimis un număr limitat de militari în Siria şi a instalat sisteme antiaeriene S-400. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, dar NATO a denunţat bombardamente ruse asupra unor poziţii insurgente. Recent, Vladimir Putin exprima speranţa că "nu vor fi necesare" arme nucleare pentru a pune capăt ameninţării reprezentate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.