Evenimentul Zilei > International > Putin: Noi nu amenințăm pe nimeni și nu intenționăm să ne implicăm în jocurile, intrigile și, mai mult, în conflictele geopolitice
Putin: Noi nu amenințăm pe nimeni și nu intenționăm să ne implicăm în jocurile, intrigile și, mai mult, în conflictele geopolitice

Putin: Noi nu amenințăm pe nimeni și nu intenționăm să ne implicăm în jocurile, intrigile și, mai mult, în conflictele geopolitice

Rusia nu intenționează să se implice în jocurile și conflictele geopolitice din lume în pofida încercărilor unor state de a o atrage în astfel de situații, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni consacrate dezvoltării forțelor armate ale țării, informează RIA Novosti, preluată de Agerpres.

"Noi nu amenințăm pe nimeni și nu intenționăm să ne implicăm în jocurile, intrigile și, mai mult, în conflictele geopolitice, oricare ar fi acestea și oricine ar fi cei care încearcă să ne atragă" în situații de acest gen, a subliniat Vladimir Putin.

El a ținut să atragă atenția asupra necesității de a conjuga eforturile tuturor instituțiilor puterii pentru a îndeplini obiectivele privind apărarea Rusiei, dar și a aliaților săi: "Suveranitatea și integritatea Rusiei, precum și securitatea aliaților săi trebuie apărate".

Declarațiile lui Putin intervin în contextul în care Rusia este acuzată de susținerea militară a separatiștilor din estul Ucrainei, acuzații pe care Moscova le respinge categoric, susținând că ea nu este parte a conflictului din fosta republică sovietică, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, Rusia a semnat luni un acord de alianță și parteneriat strategic cu regiunea separatistă georgiană Abhazia, ce prevede în special crearea unui spațiu de apărare și securitate colectivă și formarea unui contingent militar comun. Acordul a fost denunțat de NATO și UE, iar diplomația de la Tbilisi a atras atenția că semnarea acestui document este practic "un pas spre anexarea" Abhaziei.