Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin l-a acuzat pe secretarul general al NATO că a înregistrat o discuție privată
Putin l-a acuzat pe secretarul general al NATO că a înregistrat o discuție privată

Putin l-a acuzat pe secretarul general al NATO că a înregistrat o discuție privată

Președintele Rusiei a lansat astăzi o acuzație gravă la adresa lui Anders Fogh Rasmussen, susținând că acesta a înregistrat, pe vremea când era premier al Danemarcei, o conversație privată cu liderul de la Kremlin.

 "Ne-am întâlnit şi am discutat. Se pare că a adus cu el un dictafon şi a înregistrat conversaţia în secret, după care a publicat-o în presă. Nu-mi venea să cred ce văd şi ce aud. Este o absurditate, înţelegeţi? A explicat că a înregistrat această conversaţie pentru posteritate. Sunt flatat, bineînţeles, dar ar fi putut măcar să mă prevină sau să-mi ceară permisiunea înainte să dea publicităţii aceste discuţi. Încrederea este cu adevărat importantă. Problema-cheie este încrederea între persoane şi între state", a declarat Putin în cursul unei sesiuni televizate în care preşedintelui rus îi sunt adresate întrebări, potrivit mediafax.ro.

Rasmussen a ocupat funcţia de premier al Danemarcei în perioada 2001-2009, după care a devenit secretar general al NATO. Oficialul danez a susţinut, recent, un discurs foarte ferm privind Rusia, îndemnând Moscova să "scadă presiunea" şi acuzând-o că menţine până la 40.000 de militari la frontiera cu Ucraina.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: