Evenimentul Zilei > International > Putin jubilează! Rusia a descoperit cinci insule în zona arctică (Foto în articol)
Putin jubilează! Rusia a descoperit cinci insule în zona arctică (Foto în articol)

Putin jubilează! Rusia a descoperit cinci insule în zona arctică (Foto în articol)

Rusia a descoperit cinci noi insule în zona arctică pe măsură ce calota de gheață polară se topește ca urmare a încălzirii globale. Cele cinci insule au între 900 și 54.500 de metri pătrați, fiind descoperite în apropierea ghețarului Nansen, în largul coastei arhipelagului Novaya Zemlya, a anunțat săptămâna aceasta Ministerul rus al Apărării.

„A fost realizat un sondaj topografic pe noile insule”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei ruse. „Acestea au fost descrise în detaliu și fotografiate.”


Ministerul a creditat-o ​​pe Marina Migunova, o studentă în domeniul transporturilor maritime și terestre din St. Petersburg, cu descoperirea inițială a insulelor, acum trei ani. În prezent, domnișoara Migunova este inginer pe nava de cercetare a Flotei de Nord care a efectuat o călătorie arctică în 2016, conform Universității Amiral Makarov de Transport Maritim și Terestru.
Universitatea a declarat că expediția respectivă a contribuit la descoperirea a peste 30 de noi insule, capuri și golfuri din arhipelagurile Franz Josef și Novaya Zemlya, folosind date de teledetecție în perioada 2015-2018.
Insulele noi sunt adăugate pe hartă „numai după efectuarea lucrărilor necesare de sondaj pe teren”, a declarat reprezentantul universității. „Tot atunci se face un anunț oficial al descoperirii.”
Organizația Meteorologică Mondială a declarat că temperaturile din unele părți ale Rusiei arctice, din jurul arhipelagului Novaya Zemlya, sunt acum cu 6 până la 7 grade Celsius mai mari decât media din 1961-90, în timp ce temperaturile la nivel mondial sunt cu aproape un grad Celsius peste această medie.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: