Propunerea de revizuire, care se află în prezent în parlamentul fidel al Kremlinului, îl va împiedica pe Putin să rămână la putere după 2024 și va elimina lacunele legislative care i-au permis acestuia să revină în fruntea statului după o scurtă funcție de prim-ministru între 2008 – 2012.

Cu toate acestea, proiectul a fost conceput pentru a asigura continuitatea „putinismului” în Rusia, scrie Politico.

Se preconizează că Putin va ocupa funcția de președinte al Consiliului de stat – un consiliu prezidențial, a cărui scop va fi „determinarea principalelor direcții ale politicii interne, externe și socio-economice”. Acest lucru i-ar permite să rămână la putere, în timp ce scaunul prezidențial este ocupat de altcineva.

Având în vedere că o astfel de mișcare l-ar lăsa cu puține puteri oficiale, Putin ar putea alege un succesor fidel pentru a se asigura că țara va rămâne pe cursul pe care l-a trasat, sunt de părere analiștii. Măsura ar avea ca scop păstrarea moșternirii sale într-o țară în care noii lideri au respins în mod tipic ideologia predecesorilor lor: Hrușciov a demontat cultul lui Stalin, Elțin a dizolvat țara pe care Gorbaciov a încercat să o păstreze, iar putin însuși a inversat treptat pro-occidentalismul lui Elțin.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: