Evenimentul Zilei > Economie > Putin înăsprește sancțiunile: Fără importuri de vehicușe și echipamente!
Putin înăsprește sancțiunile: Fără importuri de vehicușe și echipamente!

Putin înăsprește sancțiunile: Fără importuri de vehicușe și echipamente!

Guvernul de la Moscova vrea să interzică societăţilor de stat să importe vehicule, echipamente industriale şi produse metalurgice, relata ieri publicația rusă „Kommersant”, scrie Agerpres.

Ministerul Industriei şi Comerţului din Rusia va interzice companiilor de stat să cumpere anumite produse industriale fabricate în străinătate dacă se găsesc produse similare în Rusia. 

În acest sens, ministerul a realizat un proiect de directivă care se aplică firmelor deţinute în proporţie de 50% sau mai mult de Guvernul de la Moscova. 

„Restricţiile vor fi recomandate companiilor de stat de reprezentanţii statului din consiliile lor de conducere”, a declarat, pentru publicaţia rusă, o sursă din Ministerul Industriei şi Comerţului. 

Măsura ar fi un răspuns la sancțiunile pe care UE le-a impus, la rândul său, Rusiei, în contextul conflictului din Ucraina. 

Sancţiunile impuse companiilor ruseşti din sectorul bancar, energetic, militar au ca obiectiv penalizarea Rusiei pentru rolul său în conflictul din Ucraina. Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat măsuri de limitare a accesului la capital pentru Moscova. 

Analiştii susţin că excluderea principalelor bănci ruse de stat de pe pieţele europene de capital va duce la creşterea costurilor de finanţare, scăderea profiturilor şi a capacităţii lor de creditare 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: