Evenimentul Zilei > International > Putin îi dă LOVITURA de GRAŢIE lui Obama. Liderul de la Kremlin îl susţine pe cel mai mare CONTESTATAR al preşedintelui SUA
Putin îi dă LOVITURA de GRAŢIE lui Obama. Liderul de la Kremlin îl susţine pe cel mai mare CONTESTATAR al preşedintelui SUA

Putin îi dă LOVITURA de GRAŢIE lui Obama. Liderul de la Kremlin îl susţine pe cel mai mare CONTESTATAR al preşedintelui SUA

Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, Donald Trump, favoritul incontestabil al cursei prezidenţiale din SUA, este un om “briliant şi plin de talent”.

“A declarat că îşi doreşte un alt nivel de relaţie cu Rusia, o relaţie mai profundă. Cum am putea să nu salutăm asta? Evident că salutăm această declaraţie”, a spus Vladmir Putin, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat aproape 1.400 de jurnalişti ruşi şi străini.

“Acest mod de a vorbi e ceea ce îi oferă o creştere a popularităţii”, a mai spus preşedintele rus despre miliardarul Donald Trump privind declaraţiile provocatoare pe care acesta le-a făcut de-a lungul timpului.

Putin nu îl are deloc la suflet de Obama

Dacă preşedintele rus se arată foarte binevoitor faţă de cel care a declarat că ar trebui interzisă intrarea în SUA a musulmanilor, Donald Trump şi-a regăsit câteva lucruri în comun cu Vladimir Putin. Luna trecută, candidatul republican a declarat că s-ar putea înţelege foarte bine cu Putin, pentru că nici el nu îl iubeşte pe Obama. Acesta a mai declarat că o bună parte a problemei dintre Ucraina şi SUA vine din faptul că Vladimir Putin nu îl respectă absolut deloc pe Barack Obama. “Atât timp cât Putin atacă Statul Islamic, eu sunt pentru bombardamentele ruseşti în Siria”, a adăugat acesta în cadrul unui interviu acordat CBS.

Liderul de la Kremlin şi-a arătat susţinerea şi faţă de o altă personalitate controversată: preşedintele demisionar al FIFA, Sepp Blatter:

Joseph Blatter a făcut o treabă considerabilă pentru fotbalul mondial. Contribuţia sa în domeniul umanitar este colosală. Iată persoana căreia trebuie să i se dea premiul Nobel pentru Pace”, a spus Putin în cadrul unei conferinţei de presă anuale, în timpul scandalului de corupţie din cadrul FIFA.