Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin hărțuiește Occidentul! Alertă în sudul Europei!
Putin hărțuiește Occidentul! Alertă în sudul Europei!

Putin hărțuiește Occidentul! Alertă în sudul Europei!

Rusia e din ce în ce mai îndrăzneață. Provocările la adresa NATO s-au înmulțit, iar teatrul de operațiuni se mută spre în inima Europei.

Putin hărțuiește Occidentul! Încurajată de succesele industriei sale militare, Rusia reîncepe să-și proiecteze teribila dorță armată la nivel mondial. Ultima demonstrație de forță a avut loc în Marea Mediterană. Pr 7 martie, un submarin rusesc din clasa „Kilo îmbunătățit”, a intrat în Marea Mediterană, însoțit de un remorcher de mare adâncime.

Putin hărțuiește Occidentul!

Submarinul pare a fi Rostov-pe-Don (B-237). Clasa de submarine din care face parte acesta a  fost numită „gaura neagră” ” de către experții ruși și occidentali pentru că aceste submarine sunt foarte greu de detectat.


Kim Jong-un, umilința supremă pentru Biden. Sfatul dat prin intermediari


Încă înainte ca Rostov-pe-Don să intre în Mediterana, forțele NATO au declanșat o adevărată „vânătoare”. Au fost puse în stare de alarmă nu numai forțe navale, ci și aeriene.

Putin hărțuiește Occidentul! Vânătoare pe toată ruta!

Mișcările submarinului rus au fost urmate îndeaproape de mai multe avioane Boeing P-8A Poseidon ale Marinei Statelor Unite de la bazele din Spania și Italia.

Și Marina Regală Britanică s-a implicat în urmărire. Submarinul rusesc a fost ținut sub observație în timpul trecerii sale de-a lungul Canalului Mânecii și „predat navelor de patrulare maritimă ale americanilor, care „s-au ocupat” de el în largul coastei portugheze. Supravegherea a continuat și după trecerea prin strâmtoarea Gibraltar, de-a lungul rutei către portul sirian Tartus, baza navală a Rusiei în Marea Mediterana.

Duminică, 14, un Lockheed EP-3E „Orion” al S.U.A. Marina a decolat de la baza Suda din Creta și a urmat tranzitul submarinului în Canalul Sicilian.


Se schimbă istoria! S-au găsit texte fabuloase din timpul lui Hristos


Armata italianî a fost implicată și ea în „vânătoare”. Pe 15 martie, un Atr P-72A a desfășurat o misiune de supraveghere a convoiului rus către Mediterana de Est. Aeronava în cauză este cea mai recentă achiziție a flotei Forțelor Aeriene și înlocuiește navele de patrulare ale Atlanticului, care au fost „retrase” în 2017. Deși nu este înarmată cu sisteme antisubmarin, aeronava, datorită senzorilor săi, este un sistem eficient de supraveghere a țintelor de suprafață și subacvatice.

De asemenea, tot pe 15 martie, Forțele Aeriene Elene au intrat și ele în acțiune. Grecii au declanșat o misiune de supraveghere cu un Embraer 145 Aew & C provenind de la baza Araxos.

Putin hărțuiește Occidentul! Submarinul ucigaș sperie NATO

Rostov-pe-Don este o unitate de atac diesel-electrică de tip vânător-ucigaș (SSK) care are o gamă vastă de arme în ciuda dimensiunilor sale relativ mici (73 metri lungime și 3100 tone de deplasare în scufundare). Nava este de fapt capabilă să îmbarce 8 sisteme de rachete sol-aer 9K310 Igla-1 (cu rachetă 9M313), șase tuburi de lansare de 533 mm pentru 18 torpile de diferite tipuri și, mai presus de toate, complexul de rachete Kalibr-PL (cu 3M54K rachete și 3M14K) sau 24 de mine de tip DM-1.

Nava este al doilea submarin din cele șase planificate pentru proiectul clasei 06363 a Flotei Mării Negre. Contractul pentru prima unitate a fost semnat în august 2010, în timp ce celelalte cinci în septembrie 2011. Al treilea submarin, Stary Oskol (a fost lansat la apă la sfârșitul lunii august 2014, scrie Il Giornale.

Noua ordine mondială! Cuvintele mamă și tată trebuie să dispară