Evenimentul Zilei > International > Putin extrem de furios! Cum s-au furat 31 de milioane de dolari din Rusia
Putin extrem de furios! Cum s-au furat 31 de milioane de dolari din Rusia

Putin extrem de furios! Cum s-au furat 31 de milioane de dolari din Rusia

Banca Centrală a statului controlat de Vladimir Putin a fost păgubită cu două miliarde de ruble, adică 31 de milioane de dolari, după ce a fost ținta unui atac cibernetic.

Intenţia hackerilor era să fure 5 miliarde de ruble, dar experţii în securitate cibernetică ai Băncii Centrale a Rusiei au reuşit să îi blocheze parţial şi să redirecţioneze fondurile sustrase, a indicat sursa citată, informează CNN.

"Din fericire, am putut recupera o parte din bani”, a declarat, pentru CNN, Artiom Sychev, reprezentant al băncii. El nu a precizat când a avut loc atacul cibernetic şi nici nu a dat detalii despre metodele folosite de atacatori, confom bugetul.ro

Infracţiunea pare să respecte un model folosit la alte acţiuni similare care au afectat în ultima vreme sisteme financiare din mai multe ţări, printre care Filipine, Ecuador, Vietnam sau Bangladesh, relatează CNN.

Experţi din cadrul firmei de securitate cibernetică Symantec sunt de părere că la originea atacurilor ar fi o grupare extrem de sofisticată ce ar avea legături cu Coreea de Nord. Specialiştii au numit-o "Lazarus”.