Oricare ar fi cauza, evenimentul a dus la o alunecare masivă care a blocat râul Bureya din apropiere și a lăsat câteva sate inundate. Atât de multe pietre au fost mutate încât să se poată umple 13.600 de piscine de dimensiuni olimpice, spun experții.  

Armata rusă a fost expediată la fața locului pentru a încerca să determine cauza dezastrului. Rusia a trimis, de asemenea, echipe de geomorfologi, geologi, hidrologi, oameni de ştiinţă și inspectori pentru a evalua dezastrul.

Alexey Maslov, șeful districtului Verkhnebureinsky unde a avut loc incidentul, a declarat: "Încercăm să găsim o explicație pentru acest incident". "Insist că a fost un meteorit".

Cu toate acestea foarte mulţi consideră că un OZN a fost cauza prăbuşirii muntelui

Profesorul Dave Petley, Universitatea Sheffield, și expert în domeniul științei, a respins ambele idei.  El a spus: "este puțin probabil să fie asociată cu un impact meteorit". Şi totuşi, Petley admite că este "ușor" surprinzător faptul că accidentul a avut loc în timpul iernii, când terenul a fost înghețat, mai degrabă decât într-o perioadă mai caldă a anului. 

Vânătorii care au sosit la faţa locului au fost şocaţi de schimbare bruscă și inexplicabilă a fluxului râului. Prima lor presupunere a fost că distrugerea a fost provocată de un meteorit. Siberia a fost scena unui număr de atacuri meteorite de-a lungul anilor.

În 2013, un meteor a fost văzut peste orașul Chelyabinsk, în vestul Siberiei, care ilumina cerul, explodând la o altitudine de 32 km. 
Cu decenii în urmă așa-numitul eveniment Tunguska a distrus 1200 de kilometri pătrați de pădure într-o regiune izolată din centrul Siberiei. Teorii despre cauza exploziei variază de la: un meteor, o cometă și, încă o dată,  despre aterizare unui OZN, misterul fiind agravat datorită lipsei unui crater de impact vizibil, titrează express.

 

Te-ar putea interesa și: