Evenimentul Zilei > International > Putin este obsedat de SPIONAJUL american şi vrea propriul sistem de operare. Decizia ar putea RUINA Google
Putin este obsedat de SPIONAJUL american şi vrea propriul sistem de operare. Decizia ar putea RUINA Google

Putin este obsedat de SPIONAJUL american şi vrea propriul sistem de operare. Decizia ar putea RUINA Google

Guvernul rus ar urma să-și creeze propriul sistem de operare mobil pentru a nu mai fi vulnerabil în fața rivalilor care apelează la spionaj. Se pare că Edward Snowden și informațiile dezvăluite de el au modificat semnificativ mutările de pe scena mondială.

Activitățile întreprinse de cei de la NSA au afectat relația Statelor Unite cu mulți dintre aliații săi, un zvon menționând chiar că toate sistemele de operare majore au fost compromise, relatează playtech.ro.

Pe lângă implicarea chinezilor şi finlandezilor, Moscova are în plan atragerea de partea sistemului său de operare ţări ca Africa de Sud, Brazilia sau India, astfel încăt să poată rivaliza cu Google sau alte asemenea sisteme din vest.

Chinezii şi-au creat deja propriul sistem de operare, denumit Kylin, bazat pe Linux. Kylin, dezvoltat la Universitatea Națională de Tehnologie de Apărare din Changsha, este disponibil în peste 50 limbi diferite.

Rușii s-au declarat hotărâți să-și reducă dependența de tehnologia occidentală. De altfel ministrul rus al comunicațiilor a anunțat că țara sa va produce propriul sistem de operare mobil, în colaborare cu cei de la Jolla, producătorii unei trablete cu mare priză la public.