Evenimentul Zilei > International > Putin anunță modernizarea marinei militare, având în vedere „amenințarea NATO”
Putin anunță modernizarea marinei militare, având în vedere „amenințarea NATO”

Putin anunță modernizarea marinei militare, având în vedere „amenințarea NATO”

Ca răspuns la „amenințările din partea NATO”, Marina Rusă va continua procesul de modernizare, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri pe teme militare la Sochi, transmite RBC. Până la sfârșitul anului 2019, marina rusă va achiziționa mai mult de 480 de vehicule și arme noi.

„În prezent, trebuie să presupunem că extinderea NATO, dezvoltarea infrastructurii sale militare în apropierea granițelor Rusiei, reprezintă una dintre potențialele amenințări la adresa securității țării noastre. Din acest motiv, am acordat și vom continua să acordăm cea mai mare atenție modernizării tehnice a Armatei. Mă refer, desigur, și la modernizarea Marinei Ruse ”, a declarat șeful statului rus.
Prin ordinul pentru apărarea de stat pentru anul 2019, Marina Rusă a achiziționat două submarine, 23 de nave de suprafață, trei aeronave și patru sisteme de rachete de coastă, a menționat președintele rus. În plus, marina va primi peste 400 de rachete și torpile noi. În special, un astfel de proiect va implica reutilarea submarinelor din clasa Borei și a armelor de care dispun acestea – rachetele Bulava. Unul dintre submarinele clasei Borei, Knyaz Vladimir, se află acum în fazele finale de testare, construcția altor patru submarine din această clasă fiind în curs de desfășurare.
„În ceea ce privește grupul forțelor nucleare strategice ale Marinei, navele de transport pentru armele de precizie cu rază lungă de acțiune, de tip Kalibr, constituie baza acestuia. Aceste rachete, după cum se știe, sunt capabile să distrugă ținte aflate la peste 1.500 de kilometri. Implementarea programului de stat în acest domeniu va rezulta în dublarea numărului lor până în 2023”, a adăugat președintele.
În cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate al Rusiei de la sfârșitul lunii noiembrie, Putin a anunțat planurile de a aduce proporția echipamentelor moderne din dotarea forțelor armate la 70%. Acesta a menționat că cifra actuală este de 68%.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: