Evenimentul Zilei > International > Puterile europene, de acord cu SUA că este nevoie de o „REACȚIE PUTERNICĂ” in cazul incalcarii acordului de la Minsk
Puterile europene, de acord cu SUA că este nevoie de o „REACȚIE PUTERNICĂ” in cazul incalcarii acordului de la Minsk

Puterile europene, de acord cu SUA că este nevoie de o „REACȚIE PUTERNICĂ” in cazul incalcarii acordului de la Minsk

Barack Obama, Francois Hollande, Angela Merkel, David Cameron, Matteo Renzi și Donald Tusk au convenit, marți, în cadrul unei videoconferințe, că este nevoie de o "reacție puternică" în cazul nerespectării acordului de la Minsk, a anunțat, marți seara, președinția franceză.

Videoconferința între președintele american și liderii francez, german, britanic, și italian, dar și de președintele Consiliului European, a fost anunțată de Barack Obama.

Cei șase lideri au confirmat rolul esențial al OSCE în vederea asigurării supravegherii procesului Minsk, "fiind vorba în special de încetarea focului și de retragerea armelor grele".

Aproximativ 520 de observatori OSCE sunt prezenți în Ucraina în acest moment.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: