Pussy Riot dă foc unui portret al lui Vladimir Putin. VEZI noul VIDEOCLIP

Pussy Riot dă foc unui portret al lui Vladimir Putin. VEZI noul VIDEOCLIP

Trupa activistă Pussy Riot, din Rusia, a realizat un nou videoclip în care dă foc unui portret al preşedintelui Vladimir Putin.

În clipul postat pe Internet, trei membre ale trupei coboară pe faţada unei clădiri în construcţie, pe care apoi este desfăşurat un banner alb de mari dimensiuni cu o femeie ce ţine o chitară, pe care este scris şi "Pussy Riot". Mai jos, atârnă portrete ale lui Vladimir Putin şi Alexander Lukashenko, preşedintele Belarusului.

"Ne-am luptat pentru dreptul de a cânta, de a gândi, de a critica. Pentru a fi muzicieni şi artişti, gata să facem orice pentru a ne schimba ţara, indiferent de riscuri. Ne continuăm lupta prin muzică în Rusia, ţara noastră care este dominată de un om malefic", exclamă mai multe voci feminine în engleză. Femeile dau apoi foc portretului lui Putin şi mulţumesc muzicienilor ca Madonna şi Red Hot Chili Peppers care le-au luat apărarea.  Piotr Verzilov, soţul uneia dintre cântăreţele încarcerate, care a fost adesea purtătorul de cuvânt al formaţiei, a precizat că acest videoclip a fost filmat cu câteva zile în urmă la cererea MTV, înainte de ceremonia MTV Video Music Awards, care a avut loc joi seară. Formaţia rusă care militează contra lui Putin are mai multe membre, dintre care trei au fost condamnate la doi ani de închisoare, pe 17 augut, după o manifestare sub forma unei "rugăciuni punk" într-o catedrală din Moscova, ce a avut loc în februarie. Alte două membre care au luat parte la acel protest, dar nu au fost identificate, au fugit din Rusia, potrivit trupei, autorităţile neputându-le localiza nici pe celelalte în jur de 12 femei care continuă să activeze sub numele Pussy Riot. CITIŢI ŞI:

  • Scandalul Pussy Riot. Fetele condamnate pentru huliganism nu vor să fie graţiate de Putin 
  • Procesul fetelor de la Pussy Riot naşte dezbateri aprinse privind puterea Bisericii Ortodoxe Ruse

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hDgTRiNOJUM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News