Bossi a făcut un pas înapoi, la începutul lunii, după ce au ieşit la lumină malversaţiunile financiare făcute cu banii partidului. Formaţiunea xenofobă şi secesionistă a lui Bossi îşi făcuse un renume din a eticheta Roma drept "hoaţă" în relaţia cu regiunile din nordul ţării, pe care promitea că le va "elibera" de corupţia sudului. Italienii au aflat însă acum că familia Bossi a deturnat fără nicio jenă milioane de euro. Mai mult, în acest scandal ar fi implicată şi mafia calabreză (N’drangheta).
Hoteluri,restaurante, ma­şini de lux, cheltuieli medicale, înscrieri la universităţi străine, plus investiţii suspecte de 5,7 milioane de euro în fonduri din Tanzania şi Cipru – toate se află în contabilitatea paralelă a Ligii Nordului, investigată de parchet.
Renumit pentru retorica populistă, Bossi, în vârstă de 70 de ani, trece drept un extravagant şi un dur. În interiorul partidului a instaurat teroarea, detractorii fiind ameninţaţi cu excluderea. În parlament, aplica şantajul pentru a-şi atinge scopurile.
În vizorul anchetatorilor se află toţi membrii familiei Bossi, inclusiv fiul politicianului, Renzo, dar şi apropiaţii "senatorului". În doar câţiva ani, ei au delapidat 3,5 milioane de euro, dintre care 671.000 de euro în 2011.

Astrologie şi magie neagră
Manuela Bossi, soţia politicianului, pasionată de astrologie şi magie neagră, este acuzată că şi-a cumpărat 11 case din banii Ligii. Ea a a primit tot de la partid 1,5 milioane de euro pentru a fonda şcoala sa privată, Bosina. Doamna Bossi primeşte 200.000 de euro pentru subvenţii anual, iar cu alţi 85.000 de euro a refăcut terasa domiciliului conjugal.
CITIȚI ȘI:

  • Umberto Bossi, liderul populiștilor italieni, și-a dat demisia