A stat în puşcărie nevinovat 39 de ani. Statul, nevoit să-l despăgubească cu o sumă considerabilă transformându-l în multimilionar

A stat în puşcărie nevinovat 39 de ani. Statul, nevoit să-l despăgubească cu o sumă considerabilă transformându-l în multimilionar

El primește 21 de milioane de dolari de la stat după ce a stat 39 de ani în închisoare pentru nimic Craig Coley, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat în 1978 pentru uciderea fostei sale prietene Rhonda Wicht și a fiului ei Donald. După rejudecarea cazului i s-a făcut dreptate.

În ciuda nevinovăției sale, el a fost condamnat la închisoare pe viață și a petrecut 39 de ani în spatele gratiilor înainte de a fi exonerat și eliberat la sfârșitul anului 2017. Omul a primit acum 21 de milioane de dolari (18500000 €) drept compensație. Craig Coley, care o frecventa pe Ronda la acea vreme, a fost găsit vinovat de ambele crime: el a petrecut 39 de ani în închisoare înainte ca o analiza a ADN-ului să arate ca a fost acuzat în mod greşit: "Am avut mereu speranța că voi fi declarat nevinovat, chiar și atunci când eram în închisoare", a spus el.   

Omul care și-a petrecut jumătate din viața sa în puşcărie iar acum este multimilionar. "Deși niciun ban nu poate repara ceea ce i s-a  întâmplat domnului Coley, acest aranjament este un lucru bun pentru el și comunitatea noastră", a spus Eric Levitt, primarul orașului California, Simi Valley.  

Cinci milioane de dolari sunt plătiți de oraș, plus asigurările și alte surse vor avea grijă de restul. Craig Coley a primit 2 milioane de dolari de la Consiliul de compensare a victimelor din California: aproximativ 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în închisoare.   

Ne puteți urmări și pe Google News

Rhonda Wicht, în vârstă de 24 de ani, și fiul ei în vârstă de patru ani, Donald, au fost găsiţi morţi la domiciliu în 1978. Tânăra a fost violată și strangulată cu o frânghie. Fiul său a fost sufocat. Coley, care tocmai s-a despărțit de Rhonda Wicht, a fost condamnat pentru o dublă crimă un an mai târziu. Cazul său a fost redeschis în 2013: nici o urmă a ADN-ului lui Coley nu a fost găsit la locul crimei. Avea, de asemenea, un alibi concret: în noaptea crimei, el era cu prietenii la un restaurant. 

Craig Coley a fost în cele din urmă exonerat. "Harul cu care domnul Coley și-a dus durerea lungă și nedreaptă este pur și simplu de admirat ", a spus guvernatorul statului California. Autorul uciderii lui Rhonda Wicht și a fiului său nu a fost niciodată identificat, notează 7sur7.