Evenimentul Zilei > Actualitate > Puşcăriaşii creativi AU FOLOSIT UN ŞOARECE la o activitate care A LĂSAT GARDIENII FĂRĂ REPLICĂ
Puşcăriaşii creativi AU FOLOSIT UN ŞOARECE la o activitate care A LĂSAT GARDIENII FĂRĂ REPLICĂ

Puşcăriaşii creativi AU FOLOSIT UN ŞOARECE la o activitate care A LĂSAT GARDIENII FĂRĂ REPLICĂ

Pentru cei cu mulţi ani de închisoare de executat există foarte mult timp liber la dispoziţie, ceea ce poate conduce la idei trăsnite, aşa cum a fost cazul unor deţinuţi din Brazilia, care au folosit un şoarece pentru a transporta droguri.

Polițiști brazilieni au făcut descoperirea cu ocazia unei inspecții într-o închisoare din statul amazonian Tocantins (n.r. – nordul Braziliei). Infractorii dresaseră un șoricel pentru a transporta droguri dintr-un pavilion în altul.

“Șoricelul era atât de ascultător încât se lăsa chiar și mângâiat pe cap. Urmărindu-l, agenții au descoperit că mergea de la pavilionul A la pavilionul C. Deținuții legau sfoara de coada șoarecelui și îl foloseau să transporte droguri și alte obiecte. Când rozătorul ajungea la destinație, deținuții îl luau și trăgeau sfoara cu obiectele”, a declarat Gean Carlos Gomes, directorul închisorii Barra da Grota din Araguaina.

Datorită descoperirii făcute, polițiștii au confiscat 29 de doze de marijuana și 23 de cocaină. În ceea ce priveşte şoarecele, acesta a fost eliberat în vegetația din jurul închisorii.