Purtarea armelor fără permis nu mai este o problemă

Purtarea armelor fără permis nu mai este o problemă

Noile reglementări privind purtarea de arme au intrat în vigoare de ieri. Acum, legea permite cetăţenilor să poarte armă de foc în public, fără permis.

Majoritatea cetăţenilor statului Oklahoma (de la 21 de ani în sus), pot purta arme de foc ascunse sau nu, fără să treacă printr-o procedură de permisiune specială sau instruire, cu excepţia celor aflaţi ilegal pe teritoriul statului sau care au fost condamnaţi pentru anumite infracţiuni.

Armele de foc sunt încă interzise în clădiri publice, baruri, cazinouri şi la evenimente sportive

Curtea Supremă din Oklahoma şi un judecător regional au respins spătămâna aceasta cererea reprezentantului Partidului democrat, Jason Lowe de a sista legea. Lowe a introdus o petiţie în luna august în urma filmării uciderilor în masă din El Paso, Texas, Dayton şi Ohio. Petiţia ar fi vrut oprirea intrării în vigoare a legii şi ar fi putut fi un subiect de referendum în 2020, dacă ar fi avut succes.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asociaţia Oklahoma Second Amendament, a depus un protest împotriva petiţiei democratului, iar semnăturile adunate au contribuit la invalidarea acesteia. Guvernatorul republican, Kevin Stitt, a semnat proiectul de lege în luna februarie.

"Între timp am călătorit prin toate cele 77 de judeţe ale Oklahomei şi absolut peste tot mi s-a spus că trebuie să protejăm dreptul cetăţenilorde a purta arme", a spus Stitt la acea vreme. Există cel puţin 14 state care au o versiune a unei legi de port-armă fără permis, conform National Rifle Association (ANR), titrează Fox News.