Evenimentul Zilei > Actualitate > Pune-i o întrebare-cheie lui Traian Băsescu! Dan Andronic te invită să participi la Cartea Deceniului
Pune-i o întrebare-cheie lui Traian Băsescu! Dan Andronic te invită să participi la Cartea Deceniului

Pune-i o întrebare-cheie lui Traian Băsescu! Dan Andronic te invită să participi la Cartea Deceniului

O carte despre Traian Băsescu, cu Traian Băsescu. Acest proiect editorial al Editurii "Evenimentul Zilei și Capital" va fi deschis cititorilor săi. O inițiativă editorială atipică, pentru o carte care va marca istoria României.

Traian Băsescu s-a hotărât să-și spună punctul de vedere asupra perioadei în care a fost deputat, ministru, primar general al Capitalei, președintele României și europarlamentar. Împreună cu Dan Andronic, jurnalistul care l-a cunoscut cel mai bine în ultimii 30 de ani. Care i-a fost adversar sau partener în marile bătălii politice care au marcat istoria recentă a României.

După succesul volumului „Puterea Umbrei”, dialogurile cu gen. bg SRI (r) Aurel I. Rogojan, jurnalistul Dan Andronic pregătește o nouă carte care va zgudui România.

„Evenimentul Zilei” vă oferă ocazia să deveniți participant la această carte. Transmite o întrebare-cheie la adresa de email: evenimentulistoric@gmail.com

Dacă întrebarea va fi folosită de autor, numele tău va fi menționat și vei primi o carte cu autograf personalizat, semnat de Traian Băsescu.

Nu rata șansa oferită de evz.ro și devino participant la cartea lui Traian Băsescu

Prima întrebare pusă de Dan Andronic, o poți citi în exclusivitate acum:

Dan Andronic:

Domnule Președinte Traian Băsescu, iată-ne din nou față în față!

Spun din din nou, pentru că 1992 încoace, momentul în care ne-am cunoscut, eu am fost ziarist, realizator de emisiuni politice, consultant politic, v-am fost adversar sau partizan, iar dumneavoastră, deputat, ministru, președinte de partid, primar general al Capitalei, președinte de țară pentru două mandate.

Aș putea spune că am cunoscut amândoi aceea Românie care a trecut de la comunism la capitalism, de multe ori ajustând mecanismele care au determinat schimbări reale în societate. Bune sau rele, Istoria le va judeca.

Așa cum am mai spus pentru judecata Istoriei este nevoie de adevărul fiecăruia și mă bucur că ați acceptat să începem proiectul pe care l-ați anunțat după ce ați plecat de la Palatul Cotroceni, un interviu despre cele două mandate de președinte al României.

După care am anunțat la un moment dat, urma să facem o carte. Se pare că acel moment a sosit, chiar dacă între timp au trecut mulți ani.

Prima întrebare ar fi, de ce acum?

Traian Băsescu:

Pentru că imediat după finalul celui de-al doilea mandat ca Președinte al României mi s-a părut prea devreme. Acum cred că e momentul să dau, celor care doresc să afle, viziunea mea asupra acestor ani despre care ați vorbit la început. Cred că a fost mai bine așa, mai târziu, dar după cum vedeți m-am ținut de promisiune!

Nu rata șansa oferită de evz.ro și devino participant la cartea lui Traian Băsescu