Evenimentul Zilei > Actualitate > Puciștii din Masonerie, cercetați de procurori
Puciștii din Masonerie, cercetați de procurori

Puciștii din Masonerie, cercetați de procurori

Încercarea de puci din Marea Lojă Națională din România a ajuns și pe masa procurorilor și polițiștilor.

Aceștia au informat oficial că s-a început urmărirea penală in-rem împotriva celor care au încercat răsturnarea conducerii alese a singurei singurei organizații masonice din România, formând o pseudo-Comisie Specială care ar fi urmat să îl suspende pe Marele Maestru Radu Bălănescu, să organizeze un Convent, forul care ar fi trebuit să aleagă un nou conducător, pe placul puciștilor.

Vă reamintim că pe fondul schimbării lui Stelian Nistor, actorul care a condus Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România, și apoi a excluderii sale din singurul ordin masonic regular, termenul masonic fiind de ”ardere între coloane”, un grup de membri ai ordinului au încercat o ”lovitură de stat”.

Constituită în afara oricărei reguli interne a Asociației, fără susținere din partea fraților, Comisia a eșuat într-o serie de procese masonice, în cadrul cărora membrii săi au fost suspendați și chair arși între coloane în judecata de fond.
Efectele mișcării lor nu au fost, însă, doar la nivelul ordinului, ci au avut consecințe considerate penale.

Asociația Marea Lojă Națională din România a formulat plângere penală, împotriva făptuitorilor pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de art. 90, alin.1 lit. a) din Legea nr. 84/1998, precum și pentru infracțiunea prev. și ped. de art. 244 alin.(1)Noul Cod Penal .

De fapt, Asociația acuză că i s-au folosit însemnele oficiale pentru a fi induși în eroare frații din Obiediență și pentru a se crea iluzia că actele emise de pseudo-Comisie sunt legale.

Asociația MLNR s-a constituit partea civilă cu suma de 500.000 de euro pentru grave prejudicii constând în daune morale și daune interese.

Inspectoratul General al Poliției Române , Directia de Investigare a Criminalității Economice , a informat, la cerere ,Marea Lojă Națională din România faptul că în cauză a fost dispusă începerea urmării penale “in rem “cu privire la săvârșirea infracțiunilor de contrafacere a unei mărci prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1 lit. a) din Legea nr. 84/1998, precum și pentru infracțiunea de înșelăciune prev. și ped. de art. 244 alin (1) Noul Cod Penal ambele în formă continuată cu aplicarea art .35 , alin. (1) Noul Cod Penal și în concurs cu aplicarea art.38 , alin.(1) Noul Cod Penal și s.a constituit dosarul penal înregistrat la Judecătoria Sectorului 2 .
În cauză se derulează ample cercetări față de făptuitorii mai sus amintiți.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: