Evenimentul Zilei > EVZ Special > Psihologii îl fac praf. De ce se bate Boureanu cu ospătarii
Psihologii îl fac praf. De ce se bate Boureanu cu ospătarii

Psihologii îl fac praf. De ce se bate Boureanu cu ospătarii

Fostul deputat a ajuns spaima cluburilor de pe Litoral. Unii specialiști identifică în manifestările sale criza vârstei de 40 de ani la bărbați. Pentru alții, însă, „este vorba pur și simplu de o latură educațională precară”

Cristian Boureanu (44 de ani) a fost implicat duminică într- un nou scandal pe Litoral. Aflat deja la al treilea incident, într-un timp relativ scurt, Boureanu se afla într-un local de fitze din Mamaia, alături de iubita lui, Laura Dincă, de 19 ani, iar victimă i-a căzut… un angajat. După ce a consumat alcool, martorii spun că fostul deputat ar fi avut o altercație cu barmanul clubului. Contactat telefonic, Boureanu a încercat să minimalizeze conflictul: „Omul era obraznic cu toată lumea, dar nu l-am lovit. A fost cumințit de colegii lui și acolo s-a stins tot! V-aș fi recumoscut dacă îl loveam…”, le-a explicat fostul politician reporterilor de la Cancan.


Boureanu pare să urmeze un tipar, iar la solicitarea EVZ, specialiștii în psihologie au încercat să-i explice comportamentul.

E nestatornic ca un adolescent

„Bărbații atinși de criza vârstei mijlocii, adică în jurul vârstei de 40 de ani, resimt nevoia acută de schimbare. Criza poate fi declanșată de o serie de factori, mai mult sau mai puțin importanți. Acestă criză aduce bărbatul într-o fază asemănătoare adolescenței, manifestânduse prin dorința de a petrece ca în vremurile bune alături de prieteni, să încerce să cucerească fete tinere din dorința de a-și confirma că este încă în măsură să facă acest lucru. În multe situații devine conflictual și se poate ajunge chiar la violentă fizică”, spune psihologul Eveline Osnaga. Aceasta atrage atenția și că „bărbații care trec prin acestă perioadă nu sunt statornici în relațiile de familie sau, în cazul în care nu sunt căsătoriți, nu sunt consecvenți în relația de cuplu. Este foarte important de știut că nu toți bărbații au manifestări similare și nu toți experimentează această criză”.„Nu vrea să se stăpânească”

După cum au povestit martorii, scandalul a fost declanșat de orgoliul lui Boureanu, care l-a acuzat pe barman că nu-l respectă. Fostul deputat se pare că i-ar fi și aplicat o corecție fizică angajatului și i-ar fi spart un pahar în cap. „Este vorba pur și simplu de o latură educațională precară, persoanele colerice, agresive, pur și simplu nu vor să se stăpânească și au ieșiri necontrolate. Noi, cu toții, ne putem stăpâni. Probabil că a existat un tipar agresiv în trecutul lui, iar el repetă ce a văzut. Poate a crescut într-un mediu agresiv, sau într-un anturaj unde se aplicau astfel de corecții. Dacă e o figură publică, cu atât mai rău”, a explicat psihologul Cristina Mihaela Zaharia.

Acum aproape un an, la Mamaia, Boureanu s-a mai bătut cu un chelner, pretinzând că omul i-ar fi vorbit urât iubitei sale. Cu un an înainte, a mai lovit un ospătar de la o terasă din Centrul Vechi din Capitală, din, se pare, acelaşi motiv. Iar în urmă cu numai două săptămâni, pe plaja Caelia din Mamaia, Boureanu a avut o nouă altercaţie cu un chelner, pe care a sărit să-l bată.

„Are șanse să revină în politica românească”

Fost deputat, Boureanu pare să fi abandonat de ceva vreme cariera politică. Mai mult, cu astfel de ieșiri ai putea crede că nici n-ar mai avea vreo șansă. Cu toate astea specialiștii spun că mai are șanse. „Într-o țară cu politică normală, categoric, nu! Poate însă oricând să surprindă politica românească, printr-o astfel de decizie. Atâta vreme cât există sistemul de liste, dacă are în spate un partid puternic, există mari șanse să fie votat”, a explicat Cristian Andrei, specialist în marketing politic.