Este vorba despre deputații Cornel Itu (dreapta) și Horea Nasra (stânga), de la PSD Cluj, care, în cursul zilei de joi și-au dat demisiile din PSD și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Cei doi sunt nemulțumiți de faptul că PSD ignoră solicitarea lor de a organiza alegeri libere în cadrul PSD Cluj, unde să fie ales un lider reprezentativ.

Horea Nasra a declarat pentru EvZ că nu s-a supărat că a fost schimbat din funcția de președinte al PSD Cluj, de către Comitetul Executiv al PSD. ”În locul meu au numit o altă persoană, tot interimar, cu care noi nu putem fi de acord. Respectivul se revendică ca jurnalist și ne bălăcărește în ziarele lui, pe mine și pe alți primari din PSD Cluj. Eu am spus că voi rămâne în PSD, cu o singură condiție: organizarea de alegeri libere. Cum doamna Viorica Dăncilă a lăsat problema în coadă de pește am decis să plecăm”, a spus Nasra.

Noul președinte al PSD este jurnalistul Liviu Alexa. Imediat după ce a fost numit în funcție, Alexa a început o luptă cu vechii ”dinozauri” din partid, pe care i-a acuzat că au adus organizația PSD la un procent irelevant de mic.

Miercuri dimineața, un grup de primari PSD, din județul Cluj au fost primiți în audiență de Viorica Dăncilă, președintele PSD. Aleșii au cerut organizarea de alegeri, ei susținând că nu pot fi de acord cu numirea forțată a noul președinte interimar. Primarii i-au spus lui Dăncilă că nu vor ”trage” pentru PSD și vor pleca la Pro România, dacă nu rezolvă problema. ”Doamna premier ne-a spus că va veni luni sau marți la Cluj, și va rezolva problema. Nu a zis răspuns nimic concret la problemele noastre”, a spus primarul comunei Apahida, Grigore Fati.

În cursul zilei de marți, un alt nume greu din PSD Cluj a plecat din partid la Pro România. ”Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali”, a scris Lăpușan în demisie.

Victor Ponta, președintele Pro România a transmis un mesaj celor din Cluj care vor pleca aproape toți în partidul său. ”Colegii nostri deputati Cornel Itu si Horia Nasra ( alaturi de senatorul Vasile Ilea, Remus Lapusan si multi alti primari si consilieri social democrati) au venit azi in Echipa ProRomania – pentru ca este nevoie de un nou inceput, o noua gandire de Stanga moderna, profesionista si responsabila! Suntem ProRomania – si tinem doar cu Romania!”, a declarat Victor Ponta.