PSD vrea garanții de la UE în schimbul susținerii Tratatului Fiscal

PSD vrea garanții de la UE în schimbul susținerii Tratatului Fiscal

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a afirmat, azi, că Opoziţia va susține ratificarea Tratatului de guvernanţă fiscală dacă UE oferă garanţii că fondurile europene pentru infrastructură destinate României nu vor fi diminuate.

Deputatul PSD a afirmat că România va trebui să ceară garanţii Uniunii Europene că în exerciţiul bugetar 2013-2020 fondurile europene destinate infrastructurii nu vor fi diminuate.

În oponia sa, din cauza nefolosirii acestor fonduri până acum, România riscă să aibă la dispoziţie, începând cu 2013, fonduri europene mai mici.

O altă condiţie a PSD este negocierea ca România să se înscrie de la început pe un deficit structural de 1%, maximul prevăzut în Tratatul de guvernanţă fiscală. "Numai atunci când aceste probleme vor căpăta răspuns vom spune şi noi ?da?", a declarat Bogdan Niculescu Duvăz. Partidele membre ale coaliției de guvernare au semnat ieri un protocol prin care își afirmă susținerea față de Tratatul de guvernanță fiscală. Partidele din Opoziție au refuzat să participe la semnarea Protocolului.

Ne puteți urmări și pe Google News