Vasile Cîtea și Tudor Ciuhodaru au fost huiduiți de manifestanți la finalul mitingului de sâmbătă, din Iași. Conducerea PSD nu a scăpat de același tratament. Din câte se pare, cei doi deputați au fost apostrofați și de protestatari. 

Tudor Ciuhodaru a reușit să se strecoare în mulțime, în timp ce oamenii s-au dezlănțuit la adresa lui Cîtea, Protestatarii i-au cerut să dea socoteală pentru măsurile PSD din ultima perioadă. Deputaţii PSD Vasile Cîtea şi Tudor Ciuhodaru, ultimul candidat la alegerile europarlamentare, au încercat să se îndepărteze de esplanada din faţa Teatrului Luceafărul, imediat după mitingul electoral organizat de social-democraţi la Iaşi. 

Scenele filmate s-au petrecut sâmbătă, 20 aprilie, informează Libertatea. A avut loc un schimb de replici între cetățeni și cei doi politicieni. Chiar dacă Ciuhodaru a reușit să se strecoare prin mulțime, Vasile Cîtea nu a putut face același lucru. El a fost huiduit de oameni, care i-au cerut explicații pentru măsurile luate de PSD în ultimii doi ani.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, alături de miniştrii care l-au însoţit la Iaşi au fost nevoiţi să aştepte în interiorul teatrului mai bine de o oră şi jumătate după terminarea conferinţei, în speranţa că grupul de protestatari va pleca. 

Totuși, oamenii au rămas în faţa teatrului, astfel că până la urmă delegația PSD a plecat în jurul orei 18.30. Protestatarii l-au huiduit şi au scandat împotriva lui Liviu Dragnea. Pentru a acoperi țipetele oamenilor, liderii ieşeni social-democraţi au cerut fanfarei să cânte, la fel ca în momentul intrării. 

La mitingul de sâmbătă, președintele PSD, Liviu Dragnea, a ținut un discurs în care a vorbit despre programul de guvernare al partidului, a lansat atacuri la președintele Klaus Iohannis și l-a acuzat pe Dacian Cioloș că, în perioada în care a fost premier, Franța avea cea mai mare producție de porumb din Europa.

„Eu îmi aduc de toți, cum le-ai spus Codrin?, marțafoii cum spuneau în campania electorală că tot ce propunem noi este imposibil. A venit apoi Iohannis și a spus că acest program este o magie financiară. S-a dovedit că la doi ani de guvernare PSD această țară să-și crească averea adică PIB-ul cu o treime.

Îți pui întrebarea serios: oamenii ăștia urmăresc interesele României sau nu? Eu cred că nu. În permanență violență, ură, venin. România a ajuns pe locul 3 la violența în școli. Până acolo se scurge acest venin.

La PNL e un măscărici. Am înțeles că a fost la noi în Teleorman. O să-i răspundem pe măsură. Și-a permis să jignească femeile. Îmi cer eu scuze în numele lui. Numai un om frustrat, un om cu probleme urăște femeile. Și mai multe nu mai spun.

Cine îl poate crede pe Cioloș că e patriot când el a lucrat împotriva acestei țări?”, a declarat Dragnea.