Evenimentul Zilei > Politica > PSD, ultimele pregătiri pentru debarcarea Guvernului Orban
PSD, ultimele pregătiri pentru debarcarea Guvernului Orban

PSD, ultimele pregătiri pentru debarcarea Guvernului Orban

După ce a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, PSD se reunește la ceas de seară

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte vineri, de la ora 17.00, pe ordinea de zi a şedinţei fiind teme legate de moţiunea de cenzură şi congresul partidului, care urmează să aibă loc la finalul lunii februarie. Este posibil să fie luate în discuţie propunerile venite din partea tuturor membrilor de modificare a statutului, dar şi stabilirea datei congresului.

PSD a depus joi o moţiune de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, după ce Executivul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Aceasta va fi prezentată în plenul Parlamentului luni, de la ora 14.00, au decis Birourile permanente reunite. Data dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură urmează să fie stabilită într-o nouă şedinţă a Birourilor permanente.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că aşteaptă „cu indiferenţă” moţiunea de cenzură pe care PSD urmează să o depună, apreciind că nu crede că acest demers are şanse de succes.

„Aş putea spune că o aştept cu indiferenţă (moţiunea de cenzură – n.r.). În momentul în care am decis să ne angajăm răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi am fost perfect conştienţi că PSD va depune moţiune de cenzură. În ce ne priveşte pe noi, ne prezentăm cu fruntea sus, ne-am pus mandatul pe masă şi cred că asta arată ceva despre Guvernul PNL pentru a găsi o soluţie pe care o aşteaptă peste 82 la sută dintre cetăţenii români şi anume alegerea democratică a primarilor, cu sistemul de alegere în două tururi”, a afirmat Orban, la Parlament, întrebat în legătură cu moţiunea de cenzură a PSD.