Gabriela Firea a dezvăluit că din cauza certurilor și a problemelor din partid a avut de multe ori „tentația” să plece din PSD și a primit oferte de la mai multe partide pentru a candida la viitoarele alegeri locale, ba chiar a luat în calcul o candidatură independentă. „PSD este un partid în care se aruncă cu pietrele” a motivat ea, dar nu a părăsit formațiunea pentru că este „un om de echipă.”

„Să ştiţi că am avut de multe ori tentaţia de a pleca sau de a încerca o variantă independentă, au fost şi alte partide care mi-au spus că ar trebui, la anul, să candidez la poziţia de primar general din partea altei formaţiuni politice, pentru că PSD este un partid în care se aruncă cu pietrele în fiecare zi, dar nu am putut să fac acest lucru, în primul rând pentru oamenii din ţară, care ne simpatizează, care au avut de beneficiat pe urma măsurilor pe care le-a luat guvernul actual şi măsurilor care au fost luate de guvernele precedente, foarte bune pentru români”, a declarat, la Antena 3, joi seara, Gabriela Firea.

Firea a spus că este un om de echipă şi nu a plecat din PSD, chiar dacă a rămas fără funcţie în partid. „Sunt un om de echipă şi chiar când echipa, nu în totalitate, ci prin reprezentanţi la vârf, m-a abandonat, eu am rămas acolo, simplu membru de partid, fără nicio funcţie aproape un an de zile. Aşa cum ştiţi, în timpul conflictului cu fostul preşedinte al partidului, nu m-am dezis de colegii mei, nu m-aţi auzit vorbind niciodată un cuvânt urât sau o expresie sau o jignire faţă de membrii şi simpatizanţii PSD”, a mai spus Firea.