Evenimentul ZileiPoliticaEcaterina Andronescu: Solicitările pe care ni le-a prezentat liderul unioniștilor sunt legitime

Ecaterina Andronescu: Solicitările pe care ni le-a prezentat liderul unioniștilor sunt legitime

Ecaterina Andronescu: Solicitările pe care ni le-a prezentat liderul unioniștilor sunt legitime
Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a anunțat la finalul întâlnirii cu delegaţia unioniştilor condusă de George Simion că PSD este deschis la propunerea privind o declaraţie a Parlamentului, în privinţa unirii României cu Republica Moldova.

 ''Am vorbit cu domnul preşedinte Dragnea să includem acest lucru şi în programul pe care noi îl definitivăm în aceste zile'', a spus Andronescu.

În opinia sa, solicitările delegaţiei, precum aceea ca Basarabia să fie cuprinsă în sărbătorile Unirii Mari, de la 1918, sunt legitime. "Eu cred că este o greşeală că n-au fost cuprinse idei şi acţiuni şi în legătură cu Basarabia şi ar trebui să corectăm aceste lucruri, după cum şi ideea de a avea nişte responsabili, fie din guvern, fie din partidele politice care să se ocupe de relaţia cu Republica Moldova'', a adăugat ea. 

George Simion a spus că aşteaptă să primească "o confirmare" şi de la PNL, caracterizat drept "singurul partid cu care nu s-a găsit un limbaj comun", adăugând că până la o clarificare participanţii la miting vor continua protestul. 
Simion a pledat pentru înfiinţarea unei "instituţii în cadrul statului român", "un oficiu, în subordinea primului ministru care să se ocupe de subiectul Republica Moldova".

 


Accesează: