Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV – Fost baron condamnat a împărţit albume istorice la şedinţa PSD din Sinaia
EXCLUSIV – Fost baron condamnat a împărţit albume istorice la şedinţa PSD din Sinaia

EXCLUSIV – Fost baron condamnat a împărţit albume istorice la şedinţa PSD din Sinaia

Condamnat la 8 ani de închisoare pentru luare de mită, fostul "baron" PSD Mircea Cosma le-a adus cărţi colegilor de partid reuniţi joi, la Sinaia, pentru a aproba noua lege a salarizării unice.

Întrebat de EVZ ce le-a adus PSD-iştilor, Mircea Cosma a declarat: "Câteva cârţi de-ale mele. Sunt doar pentru prieteni".

Una dintre cărţile pe care Cosma le-a împărţit social-democraţilor este albumul istoric "Întregitorii. Alexandru Ioan Cuza", volumul 2. Apărut la Editura Dorinţa, Ploieşti-Chişinău, în 2016, albumul cu ilustraţii are 96 de pagini cu hârtie lucioasă şi autorii sunt Mircea Cosma şi Constantin Manolache.

Fost președinte al Consiliului Județean Prahova şi al PSD Prahova, Mircea Cosma a fost condamnat, la 1 noiembrie 2016, la opt ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, în timp ce fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă.

Odă pentru Ponta

Mircea Cosma este autorul unei poezii pe care a compus-o în 2014 pentru Victor Ponta, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale. El a relatat la o şedinţă de partid că a participat, în Republica Moldova, la o ceremonie de dezvelire a unui monument ddicat lui Adrian Păunescu, unde a ”încercat” şi i-a ”venit în minte” o ”strofă” pentru  Ponta:

”Victor, o galaxie română în devenire

Răsare în universul zidit pe răstigniri

Pe temelie veche de piatră şi jertfire

El reînalţă o ţară a vechilor români

Victor Ponta, preşedinte!”.